sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kasvispihvit


Nämä pihvit olivat ihanan täyttäviä! Ei tuntunut mitään tarvetta syödä muuta niiden ohella. Lisukkeena oli vain raikasta kreikkalaista jugurttia. Tämän resptin löysin täältä : http://lemontreeinmykitchen.blogspot.be/2011/01/les-legumes-miserables.html itse lisäsin vain vielä kesäkurpitsaa ja muuntelin hieman muutamia kohtia.

n.12 kpl
400 g porkkanoita
puolikas pieni kesäkurpitsa (keltainen)
1 purjo
1 valkosipulinkynsi
3 munaa
1 dl korppujauhoja
5 rkl vehnäjauhoja
½ dl hienonnettua persiljaa
150 g fetaa
suola, pippuri

1. Kuori porkkanat ja raasta ne. Raasta myös pesty kesäkurpitsa. Nosta ne siivilään ja anna liikanesteen valua pois (voit nopeuttaa tätä painelemalla lusikalla).

2. Hienonna valkosipuli, purjo ja persilja. Yhdistä sitten kulhossa raasteet, valkosipuli, purjo, persilja, korppujauho, vehnäjauho ja kananmunat. Murenna feta mukaan ja mausta suolalla ja pippurilla.


3. Kuumenna pannulla öljyä ja muodosta lusikan avulla pihvejä pannulle. Ruskista 2-3 minuttia molemmin puolin.  Tarjoa esimerkiksi kreikkalaisen jugurtin kera.

4 kommenttia:

  1. Feta sopii kyllä loistavasti kasvispihveihin(kin). Olen usein tehnyt bataatista ja fetasta kasvispihvejä ja juuri jogurtista kylmän kastikkeen. Niin hyvää!:)

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä..täytyy tuota bataattiversiotakin kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, tänään teimme niitä ja hyvää oli. Oli todella täyttävää! Aikaa kuluu reilusti, eli ei välttämättä ole arki ruokaa.

    VastaaPoista
  4. Oi kiva kun kokeilitte tätä. Olen kyllä samaa mieltä siitä, että tätä kannattaa tehdä esimerkiksi viikonloppuna tai silloin kun sitä aikaa on reilummin...ellei sitten ole auttavia käsiä tarjolla :)

    VastaaPoista