Kun
mulla on aikaa, voin viettää tuntikausia keittiössä huomaamatta ajankulua. Kun
laitan ruokaa, olen erittäin keskittynyt ja en kestä sitä, että joku pyörii mun
ympärillä. En ole yhtä keskittynyt edes opiskellessani. Olen ollut innostunut
ruuanlaitosta jo 10-vuotiaasta asti ja olen usein harkinnut ravintola-alaa,
mutta en ole uskaltanut lähteä sille polulle. Ravintola-alalla minua eniten
häiritsee työtunnit…paljon ilta-ja viikonlopputöitä. Sen lisäksi, tämä on aika
mies-valtainen ala…no, mutta se nyt ei minua varsinaisesti estä. En kylläkään
ole vielä luopunut ajatuksesta…koskaan ei ole liian myöhäistä J
Niin,
ja kun sitä aikaa taas ei ole tarpeeksi, niin tällaiset nopeat ruoat ovat oiva
pelastus, mausta tinkimättä.
2-3 annosta
3 dl
riisiä
n. 5
nakkia
pakastevihanneksia
suola,
pippuri
1 tl
curryjauhetta
1 tl
chilitahnaa (tai jauhetta)
ruohosipulia
1. Keitä
riisi vedessä. Siivilöi vesi pois ja anna riisin hieman kuivua.
2.
Paista sillä aikaa vihannekset ja nakit. Laita sivuun odottamaan.
3.
Kuumenna hieman öljyä pannulla ja paista riisiä, kunnes saa hieman väriä. Lisää
sitten nakit (paloina), vihannekset ja mausteet. Lopuksi voit laittaa mukaan
hienonnettua ruohosipulia, jos haluat.
Suosittelen myös kananmunia ja sitä kannattaa paistaa ennen riisiä. ;)
VastaaPoistaNäyttää hyvältä toi annos! =D
Thänx :) harkitsin tosiaan kananmunan laittamista, mutta se sit kokonaan eksyi matkan varrella :D Ihanaa kun on oikea kokki, joka antaa neuvoja ja tarkistaa mut amatööriset virheet haha..kiitti :)
VastaaPoistaMä muuten kokeilin sitä sun antamaas lihan murentamissysteemiä..ruokasoodalla marinointia ja sit keittämistä, mut lihast tuli päin vastoin tosi kuivaa...varmaan mä tein jotain väärin :S
Mitä sä nyt höpiset amatööristä? Harjoitus tekee mestarin. ;D
VastaaPoistaJaahas, lihasta tuli kuivaa... :/ Keititkö kuinka kauan? Jos kananliha on kyseessä ja sitä keittää kauan niin en ihmettele yhtään jos siitä tuli kuivaa??
Joo, se oli kananlihaa. Keitin vaa joku 2-3 minuuttia mut sit viel jonku aikaa wokissa...varmaa mä jätin sen liian kauan.
VastaaPoistaTarkoitus on kiehauttaa lihat poreilevassa kuumassa vedessä että ne ylimääräset mausteet lähtee pois ja sitten wokkaa lihat just ja just kypsäksi. Kokeile viel kerran jos ei onnistu niin kokeillaan sitten toista systeemi... ;)
VastaaPoista