Vihdoin
vapaa ! Ei enää koulutöitä ja voin vihdoin keskittyä reseptien kehittelyyn
ja ruoanlaittoon. Pistää välillä miettimään tämä meidän yhteiskunta. Joissakin
maissa ihmiset raatavat jotta saisivat hankittua tarpeeksi ruokaa selviäkseen
ja täällä meillä taas ruoasta tehdään harrastus tai jopa taidetta. Ruanlaitto
on minulle tapa ilmaista itseäni ja olla luova. Olen malttamaton ihminen ja
välillä ärsyttää se, että on vielä niin paljon opittavaa…haluaisin osata kaiken
nyt heti ! Mutta sitten taas toisaalta, eihän siinä olisi enää mitään
hauskaa jos ei olisi mahdollisuutta edetä ja oppia koko ajan jotain uutta. Ongelma
on se, että olen oikea perfektionisti keittiössä ja en voi sietää sitä kun
jokin menee pieleen.
Välillä
tykkään syödä banaania suklaalevitteellä. Siitä tuli mieleen, että voisi tehdä
suklaa-banaanitartletteja. Ei ehkä mikää huippukesäinen jälkiruoka, mutta mitä
välii loppujen lopuksi J
Pohja
3
dl vehnäjauhoja
100
g kylmää voita
3
tl vettä
1
kananmuna
½
dl jauhosokeria
1.
Nypi jauhot ja sokeri kylmän voin joukkoon. Lisää muna ja vesi (kylmää) ja
sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja kääri se muovikelmuun. Laita
jääkaappiin lepäämään ½-1 tunniksi.
2.
Jaa taikina noin kuuteen osaan (riippuu vuokien koosta…itse käytin
halkaisijaltaan noin 8 cm vuokia). Kauli jokainen pala ohueksi levyksi jauhotetulla
alustalla. Levyn tulee olla hieman vuoan halkaisijaa isompi. Nosta levy sitten
hyvin voideltuun vuokaan ja painele taikin varovasti reunoille. Irrota pois
ylimenevä taikina kaulimen avulla.
3.
Pistele haarukalla reikiä vuokien pohjaan. Aseta pohjien päälle myös
leivinpaperi ja sen päälle esimerkiksi kuivia herneitä tai papuja. Tämä estää
pohjaa kohoamasta paiston ajan. Paista pohjia uunin keskitasolla 180
°C :ssa noin 20 minuutin ajan tai niin kauan, kunnes ne ruskistuvat
hieman. Anna niiden sitten jäähtyä. Ota ne varovasri ulos vuoista ja
tartletti-pohjat ovat valmiita täyttämiseen.
Suklaaganche+ banaanit
1 ½ dl
kermaa
½ dl
sokeria
25 g
voita
1.
Kiehauta kerma. Ota pois liedeltä ja lisää suklaapalat ja voipalat. Anna sulaa
noin minuutin ajan ja sekoita vasta sitten.
2. Kaada
suklaa esipaistetuihin piirakkapohjiin. Tasoita pinta. Anna jäähtyä
jääkaapissa.
3.
Leikkaa banaanit noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja ruskista niitä hieman
pannulla. Anna jäähtyä lautasella ja asettele sitten jähmettyneen
suklaaganachen päälle. Voilà, valmista on…bon appétit !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti