Hirveä
kiire on ollut ! En ole ehtinyt melkein ollenkaan kokkaamaan ja se on
hyvin surullista :D Enää kaksi viikkoa ja kesäloma vihdoin alkaa…odotan
sitä innolla. Minulla on jo todella iso odotuslista erilaisia ruokia varten,
joita aion valmistaa lomalla…erityisesti jälkiruokia J Kaiken kiireen keskellä, ehdin kuitenkin väsäistä
tällaisia belgialaisia lihapullia, tai pikemminkin Liègin lihapullia.
Normaalisti näihin käytetään tällaista http://www.sirop-de-liege.com/fr,
mutta Suomesta ei sitä valitettavasti löydy, joten me voimme korvata sen
toisella hedelmäperäisellä makealla seoksella, kuten luumuhillolla.
n. 10 isoa lihapullaa
600
g jauhelihaa
kaksi
murennettua leipäviipaletta (ilman reunoja)
1
rkl maitoa
1
muna
2
salottisipulia
hienonnettua
persiljaa maun mukaan
1
tl suolaa
pippuria,
paprikajauhetta, chilijauhetta
Kastike
7
dl tummaa kaljaa
1
dl lihalientä
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
4
rkl luumuhilloa
2
rkl etikkaa
1
laakerinlehti
suola,
pippuri
silputtua
persiljaa
1.
Sekoita leivänmurut maidon sekaan. Lisää sitten mukaan liha, hienonnetut
salottisipulit, muna, persiljasilppu ja mausteet. Sekoita hyvin. Muodosta
uunipellille, leivinpaperin päälle lihapullia. Paista niitä 200 °C :ssa n.
40 min.
2. Valmista tälla aikaa kastike.Kuullota sipulia pari minuuttia, lisää valkosipuli
ja paista vielä puolisen minuuttia. Lisää kaikki loput ainekset ja anna keittää
keskilämmöllä siihen asti kun lihapullat ovat valmiita.
3.
Kun lihapullat ovat saaneet hieman väriä, ota ne pois uunista ja laita
kattilaan kastikkeen sekaan. Keitä niitä vielä puolisen tuntia aina silloin
tällöin käännellen. Jos kastike on liian löysää, voit lisätä vehnäjauhoja tai
Maizenaa sen paksuuntamiseen. Tarjoa esimerkiksi oikeiden belgialaisten ranskalaisten kera (eikä pastan, niin kuin minä).
nams nams!!! :D
VastaaPoista:D mmm hyvää oli...mutta todella täyttävää...ei ihan kesäruokaa.
VastaaPoistauskon.. mutta voisin kuvitella kuinka hyvää se on.. :D mulla on taas semmonen käsitys että keällä syödään paljon lihaa?? =))))
VastaaPoistaNo joo...grillilihaa joo tosiaan, makkaroita ja muuta, mutta mä ite yritän vähentää lihan kulutusta kesällä ja tyytyä kevyempiin vaihtoehtoihin. Haha mutta ihan sama...ruoka mikä ruoka..niin kauan kuin se on hyvää, ihan sama milloin sitä syö :D
VastaaPoistaui jui jui.. kokeilin tänään sun reseptillä, mutta jouduin vaihtaa etikasta punaviinietikkaan, luumuhillosta mustaherukkahyytelöön, mutta toimii hyvin. Mulla ei ollu ranskalaista, eikä pastaa, joten käytin ihan basmatiriisiä. Oli kyllä herkullista. Kiitti vielä kerran reseptistä! :D :D
VastaaPoistaOi kiva kuulla :)! Hyvä, että toimi..eihän noi raaka-aineet oo nii justiinsa..niin kauan ku korvaa jollakin samantapaisella.
VastaaPoista