Täksi
isänpäiväksi laitoin suklaamuruilla täytettyä juustokakkua (eli
stracciatella-kakkua). Juustokakut ovat yleensä kaikkien mieleen ja niissä on
se hyvä puoli, että niistä saa vähän muuntelemalla vaikka minkälaisia versioita
ja hyvin näyttäviäkin sellaisia. Ensimmäistä kertaa kokeilin myös Ricottaa ja
oli muuten ihanan pehmeä juusto. Minulle oli myös jäänyt hieman yli
kondensoitua maitoa, jota lisäsin makua antamaan.
Haluaisin
tässä välissä myös toivottaa tervetulleeksi uudet lukijani. Kiitos teille
kiinnostuksestanne J
Hyvää
isänpäivää kaikille isille…ja erityisesti omalleni J
Keksipohja
70 g
voisulaa
Juustotäyte
300 g
Philadelphiaa
200 g
ricottaa
2 dl
kermaa
100 g
kondendoitua maitoa
100 g
jauhosokeria
suklaamuruja
(n. 200 g)
1
sitruuna
3
liivatelehteä
1. Murskaa
keksit ja sekoita voisula niiden joukkoon.
2.
Vuoraa irtovuoan pohja leivinpaperilla ja levitä sitten keksiseos pohjalle.
Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
3. Laita
Philadelphia, ricotta, kerma, kondensoitu maito ja sokeri monitoimikoneeseen ja
vatkaa, kunnes seoksesta tulee kovahko vaahto (voit vatkata myös sähkövatkaimella). Laita tällä väliin liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4.
Kuumenna puristettu sitruunanmehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada se
sitten juustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi myös
suklaamurut joukkoon.
5.
Levitä juustoseos tasaisesti keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään
vähintään kolmeksi tunniksi. Voit koristella kakun suklaaraasteella.
Kiitos kiitos :) herkullista oli!
VastaaPoista