Olen
innolla odottanut omenakautta, sillä minun on jo pitkään tehnyt mieli
omenapiirakkaa. Olen kokeillut useampaa tapaa valmistaa omenapiirakkaa, mutta
tämä on ehdottomasti suosikkini. Pohja on ihanan pehmeää sillä se saa kosteutta
omenista. Omenien päälle ripoteltava muruseos taas tuo lisää ulottuvuutta
piirakkaan ja ihanaa makeutta. Suosittelen kokeilemaan ! Ja muistakaahan
jättää kommentin ja kirjautua lukijaksi, jos pidätte sivustani J
Pohja (noin
30x20 cm peltiin)
6
kananmunaa
2
½ dl sokeria
300
g sulaa voita
6
dl jauhoja
1
½ tl leivinjauhetta
Täyte
n. 6 omenaa
kanelia
sokeria
Muruseos
60 g
huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 ½ dl
kaurahiutaleita
1 tl
vaniljasokeria
2 tl kanelia
1.
Valmista ensin pohja. Sitä varten, vaahdota munat ja sokeri ja lisää sitten
sula voi. Lisää sekaan pikkuhiljaa myös kuivat aineet. Levitä seos voideltulle
uunipellille.
2.
Kuori omenat, poista siemenkohta ja viipaloi. Levitä viipaleet vieri viereen
taikinan päälle. Levitä omenien päälle sokeria (mutta ei liian paljon) ja
kanelia maun mukaan.
3.
Muruseosta varten nypi sormilla kaikki seoksen ainekset keskenään ja ripottele
piirakan päälle. Paista 180 °C :sse uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
4.
Tarjoa esimekiksi vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti