Uunissa
kypsennetyt kasvikset ovat mielestäni todella herkullisia. Niiden maku ja vitamiinit
säilyvät ja niitä on helppo valmistaa : riittää kun ne paloittelee,
maustaa ja uuni tekee lopun työn. Käytin värikkäitä kasviksia silmän iloksi. Kokeilin
myös fenkolia sillä minulla on hyvin vähän kokemusta tuosta kasviksesta, mutta
pidän paljon sen lakritsisesta mausta. Porkkanat ja bataatin voi kai ihan vaan
leikata ja heittää pellille, mutta pelkäsin etteivät ne kypsy ajoissa muihin
vihanneksiin verrattuna, joten esikeitin niitä muutaman minuutin ajan. Oikein
herkullinen lopputulos tuli.
1
keltainen paprrika
1
punainen paprika
1
pieni fenkoli
2
porkkanaa
1
bataatti
1-2
tl hunajaa
oliiviöljyä
½
tl kuivattua basilikaa
½
tl kuivattua persiljaa
n.
½ tl suolaa
½
tl paprikajauhetta
1.
Esikeitä porkkanoita ja bataatti kunnes rupevat hieman pehmenemään (n. 8 min).
2.
Paloittele kaikki kasvikset (mukaanlukien porkkanat ja bataatti) ja laita ne
isoon kulhoon.
3.
Lisää kulhoon myös loput ainekset ja sekoita kaikki hyvin keskenään.
4.
Aseta kasvikset leivinpaperille uunipellille ja paista niitä noin 40 minuutin
ajan 200 °C :ssa.
Tulin vastavierailulle, ihana blogi sinulla! Hyviä kuvia ja maistuvan kuuloisia ohjeita :) Liityn lukijaksesi myös. Omaa blogiani yritän alkaa herättelemään nyt taas pienen tauon jälkeen :)
VastaaPoistaIhanaa kiitos kiinnostuksestasi :) jatka sinäkin uusien reseptien kehittelyä, kun ovat niin herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaNiinpä! Helppoa ja terveellistä kaiken lisäksi :)
VastaaPoista