Olen
kokeillut useampaa moussekakku-ohjetta löytämättä sitä yhtä
« täydellistä ». Minulla on usein tapana monimutkaistaa asioita ja
tässä se taas tuli ilmi, että « yksinkertainen on parasta ». Tästä
versiosta tuli niin hyvää eikä täytteeseen käytetty kuin pääasiassa vain
marjoja ja kermaa. Toki osan kermasta voi korvata kermaviilillä, jugurtilla
yms. jos vaikka haluaa kakusta kevyempää, mutta itse tulin siihen
johtopäätökseen, että pelkällä kermalla tulee pehmein ja täyteläisin maku. Sen
lisäksi kakun koostumus oli tasainen ja juuri sellainen kuin olin toivonutkin.
Marenkikoristelu tuo kakkuun enemmän näyttävyyttä, mutta ei ole
pakollinen…kakun voi koristella esimerkiksi marjoilla. Nam nam…meillä tämä
kakku ei elänyt päivää enempää J
Pohja
2
dl jauhosokeria
100
g mantelijauhoja
50
g vehnäjauhoja
50
g perunajauhoja
20
g voisulaa
3
munaa
2
munanvalkuaista
1
rkl sokeria
1.
Kuumenna uuni 210 °C :een.
2.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Muodosta kuoppa jauhojen keskelle ja
riko munat siihen. Sekoita munat jauhojen joukkoon.
3.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen loppuvaiheessa 1 rkl
sokeria. Lisää vaahto toisen seoksen sekaan varovasti lastalla nostellen.
4.
Lisää lopuksi jäähtynyt voisula seokseen.
5.
Vuoraa uunipellin pohja leivinpaperilla. Kaada seos pellille ja levitä se
tasaisesti. Paista uunissa 8 minuuttia. Jäähdytä ja irrota pohjasta
tarvitsemasi kokoisen palan ja aseta se irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte
500
g marjasekoitusta (pakastemarjoja)
3
rkl sokeria
5
liivatelehteä
4
dl täyskermaa
1
dl sokeria
1.
Murskaa marjat mikserissä. Siivilöi seos ja säästä marjasose.
2. Laita
liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna sillä aikaa marjasose
pienessä kattilassa. Ota sitten kattila pois liedeltä, purista liivatelehdistä
pois ylimääräinen vesi ja liuota liivatelehdet kuumaan marjasoseen. Anna
jäähtyä.
3.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri mukaan vaahtoon.
4.
Nostele varovasti lastalla jäähtynyt marjasose kerman joukkoon.
5. Kaada
seos tasaisesti pohjan päälle, tasoita pinta lastalla ja laita jääkaappiin
jähmettymään.
Kiille
1 ½ dl
marjasosetta (tee samalla tavalla kuin täytettä varten)
2 rkl
sokeria
2
liivatelehteä
1. Laita
liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
2.
Kuumenna marjasose ja sokeri, ota pois liedeltä ja liuota siihen puristetut
liivatelehdet. Anna jäähtyä ja kaada sitten seos jähmettyneen täytteen päälle.
Marenki
2
munanvalkuiaista
2 rkl
sokeria
1. Vatkaa
munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa siihen sokeri ja vatkaa
vielä muutaman sekunnin.
2. Täytä
pursotuspussi valkuaisvaahdolla ja muodosta sen avulla pieniä huippuja kakun
päälle. Ruskista huiput nopeasti kaasupolttimella. Ja ei muuta kun nauttimaan J
Kiitos...minäkin pidän noista väreistä :)
VastaaPoista