Viimeisiä
viedään kesäkurpitsoiden suhteen. Meillä kasvaa niin vihreitä kuin keltaisiakin
kesäkurpitsoita, mutta minun lemppareitani ovat ehdottomasti ne keltaiset.
Keltaisista lajikkeista saa ruokiin kirkkaampia, elävämpiä värejä ja minun
mielestäni makukin on hieman pehmeämpi. Tässä helppo keitto-resepti kylmiä
syys-iltoja lämmittämään.
6
annosta
2
normaalikokoista keltaista kesäkurpitsaa
voita
suola,
pippuri
koristeeksi
kreikkalaista jugurttia ja murskattuja pähkinöita
1.
Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se paloiksi.
2.
Paista kesäkurpitsapaloja noin 2 rkl voissa katilassa muutaman minuutin ajan ja
lisää sitten kattilaan sen verran vettä, että palat peittyvät just ja just.
Keitä kannen alla siihen asti kun kesäkurpitsapalat ovat pehmenneet (noin 30
minuuttia).
3.
Anna hieman jäähtyä ja murskaa palat sauvasekoittimella. Sekoita, kunnes seos
on pehmeää ja tasaista. Voit lisätä vettä, jos haluat keitosta löysempää.
Mausta suolalla ja pippurilla ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti