Flan
parisien, eli Pariisin piiras on ranskalaisten kakkupuotien peruspiiras.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan, sen pehmeä ja täyteläinen vaniljainen maku
valloittaa herkkusuun kuin herkkusuun. Jos olet kiireinen ja haluat valmistaa
hyvää nopeasti, kannattaa murotaikinapohjan ostaa jo valmiina. Täytteeseen
käytin vaniljatangon sillä meillä oli onnea löytää niitä nipullisen halvalla,
mutta tangon voi toki korvata vaniljasokerilla tai –aromilla.
Haluaisin
tässä välissä kiittää uusia lukijoitani ja Etsi-respti-sivustoa teidän
mielenkiinnostanne. Onhan se paljon motivoivampaa kun tietää, että joku
lukeekin näistä kirjoituksiani. Niille, jotka eivät vielä ole jäseniä, voitte
kirjautua sivun oikealla olevasta palkista. Näin saatte heti tietää kun uusia
päivityksiä ilmestyy. Tervetuloa mukaan J
Murotaikina
150
g pehmeää voita
2
½ dl vehnäjauhoja
hyppysellinen
suolaa
3
rkl sokeria
1
muna
1
tl leivinjauhetta
1.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekaan muna ja jatka vatkaamista.
2.
Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää tämä sitten
voiseokseen.
3.
Levitä taikina muutaman millimetrin paksuiseksi ja asettele noin 5 cm korkeaan voideltuun
kakkuvuokaan. Irrota reunojen ylimenevä taikina. Pistele taikinan pohjaa
haarukalla ja laita kylmään jäähtymään.
Täyte
2 dl
sokeria
3 munaa
70 g
Maizenaa (maissijauhoja)
2 dl
kermaa
5 ½ dl
maitoa
1
vaniljatanko
1. Vatkaa
munat ja sokeri hieman (niin, että seos ei vaalene). Lisää Maizena ja kerma.
2.
Raapusta vaniljatangosta siemenet ja laita ne maidon kera pieneen kattilaan
(tanko myös). Keitä maito kuumaksi. Ota vaniljatanko ulos ja kaada se sitten
munaseokseen sekaan vatkaten. Kaada sitten seos takaisin kattilaan ja kuumenna
keskilämmöllä koko ajan sekoitten.
3. Kun
seos paksunee, ota kattila pois liedeltä ja kaada toiseen astiaan jäähtymään.
Aseta pinnalle muovikelmu kuortumisen estämiseksi.
4.
Kuumenna uuni 210°C :een. Kaada kermaseos taikinan päälle ja paista
uunissa noin 20 minuuttia, jonka jälkeen nosta uunin lämpötilaa 240 °C :een
ja jätä vielä 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.
5. Anna
jäähtyä ja laita jääkaappiin odottaa tarjoilua.
olisko jääny mulle edes palan? =))
VastaaPoistaOlisit sanonu aiemmin :P
VastaaPoista