Eräs
ystäväni tutustutti minut tähän latinalaisen Amerikan klassikkoherkkuun. Olen
todella innokas kokeilemaan uusia reseptejä ja erityisesti kun kyse on
« eksoottisista» ja vähemmän tunnetuista ruoista, joten tämä meni heti kokeiluun.
Voi ei mitä herkkua…miten olen voinut elää 25 vuotta kuulematta Tres
Leches-kakusta?! Tres Leches tarkoittaa kolmea maitoa ja nimi tulee siitä, että
kakkupohjan päälle valutetaan kolmen eri maitotuotteen sekoitus. Tähän seokseen
käytetään tavallista maitoa, kondensoitua maitoa ja evaporoitua maitoa (joka on
melkein samaa kuin kondensoitu maito, mutta ei ole makeutettua). Näitä
tuotteita löytyy nykyään melkein kaikista ruokakaupoista. Kyse on
yksinkertaisesta kakusta, mutta älä anna ulkonäön pettää…maku on kaikkea muuta
kuin tylsä !!
2
½ dl jauhoja
3
rkl huoneenlämpöistä voita
ripaus
suolaa
2
dl sokeria
1
tl vaniljasokeria
5
munaa (valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina)
1
½ dl maitoa
Maitoseos :
½
dl maitoa
1
dl kondensoitua maitoa
1
dl evaporoitua maitoa
Päälle :
2
dl kuohukermaa
½
dl tomusokeria
1.
Lämmitä uuni 180 °C :een ja vuoraa uunipannu leivinpaperilla (noin 20x30
cm).
2.
Sekoita keskenään voi, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon myös
keltuaiset.
3.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
5.
Lisää keltuaisseokseen pikkuhiljaa maito ja siivilöi joukkoon jauhot,
leivinjauho ja suola. Lisää sitten joukkoon vaovasti käännellen valkuaisvaahto.
6.
Kaada seos pannuun ja paista uunissa noin 30 minuuttia.
7.
Anna jäähtyä ja käännä kakkupohja tarjoiluastiaan (pohja ylöspäin). Pistele
haarukalla reikiä kaikkialle pohjaan.
8.
Sekoita maitoseoksen ainekset keskenään ja kaada sitten varovati kaikkialle
kakun päälle. Älä huoli vaikka seosta pursuaa reunojen yli, se imeytyy kakkuun
jonkin ajan päästä.
9.
Vatkaa kuohukerma ja jauhosokeri kermavaahdoksi ja levitä sitä kakkupohjan
päälle. Koristele marjoilla. Ja ei kun herkuttelemaan J
Tämän voisikin pistää kokeiluun! Mitä tuo jauhosokeri meinaa tai siis mitä se on?
VastaaPoistaBlogissani on sinulle haaste, voit käydä katsomassa jos kiinnostaa :) http://sokeripolya.blogspot.fi/2013/11/haaste.html
Kannattaa kokeilla, on todella hyvää! Tosiaan se ei taidakaan olla tuon nimistä..jauhosokerilla tarkoitan siis tomusokeria..pitääkin korjata. Joo, käväisen katsomassa haasteesi :)
VastaaPoista