Tämä
viikko on ollut valitettavasti vähän hiljainen blogin puolella, mutta tänään
vihdoin löysin aikaa. Meillä on uusi keittiö ja olen aivan rakastunut
siihen ! Se on ihanan tilava ja siinä on paljon työtilaa, mikä helpottaa huomattavasti
ruoanlaittoa. Nyt ei ainakaan ole valittamisen varaa tilan puutteesta. Parasta
on se, että tämä keittiö sopii myös videokuvaamiseen. Olen harkinnut videoiden
tekemistä lähitulevaisuudessa, mutta sen suhteen on vielä muutamia
kysymysmerkkejä. Ensinnäkin, minulla ei ole kuvaamisesta paljoonkaan tietoa ja
toiseksi, pitäisi hankkia kamera. Kolmas ongelma on kieli. Minulla on nimittäin
suomenkielinen ja ranskankielinen blogi, eikä aika millään tule riittämään
videoiden vääntämiseen molemmilla kielillä. Ajattelin siis kompromissia..eli
englanniksi…haha mutta uskallanko…en oo mikään huippu englannissa. No, pitää
vielä miettiä tätä kaikkea.
Tänään
valmistin tällaisen passionhedelmäisen juustokakun. Olen iso juustokakkufani ja
ne on niin ihania, koska kun on oppinut muutamat perustekniikat, niin vain
mielikuvitus on enää rajana. Tämä on helppo resepti, jonka kuka tahansa voi
valmistaa. Nam nam J
Pohja
200
g Oreo-keksejä (tai Digestive-keksejä)
100
g voita
Kermajuustoseos
2
dl kermaviiliä
200
g Philadelphiaa
2
dl jauhosokeria
1
sitruunan mehu
3 liivatelehteä
Kiille
5
passionhedelmää
2 liivatelehteä
1.
Raapusta pienen veitsen avulla Oreo-kekseistä sisus pois. Murskaa siiten keksit
(laita ne pakastipussiin ja murskaa kaulimen avulla). Sulata voi ja sekoita
keksien joukkoon.
2.
Vuoraa irtovuoan pohja (vuoka n. 25 cm läpimitta) leivinpaperilla ja kiinnitä
rinkula sitten ympärille. Aseta keksimurskaseos tasaisesti vuoan pohjalle.
Paista pohjaa uunissa 180 °C :ssa 10 min ajan. Anna sitten jäähtyä.
3.
Valmista juustotäyte. Vatkaa keskenään kermaviili, Philadelphia ja jauhosokeri.
Liuota liivatelehdet noin 10 min ajan kylmässä vedessä. Kuumenna mikrossa
puristettu sitruunanmehu + appelsiinimehu. Ota liivatelehdet ulos vedestä ja
purista niistä ylimääräinen vesi pois. Liuota ne sitten mehun joukkoon samalla
sekoittaen. Sekoita mehu juustoseokseen ja tämä sitten tasaisesti keksipohjan
päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa, noin 3 h.
4. Laita
siivilä kulhon päälle. Lusikoi passionhedelmien sisus siivilään. Anna mehun
tippua kulhoon ja auta prosessia lusikan avulla. Ota kakku ulos jääkaapista,
kun se on jähmettynyt. Ripota kakun pinnalle osa hedelmien siemenistä. Liuota
liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna passionhedelmämehu ja liuota liivatelehdet
siihen. Levitä mehu kakun pinnalle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi
tunniksi tai yön yli. Ole varovainen irrottaessasi vuoan reunan kakun
ympäriltä…voit ensin veitsellä irrottaa kakun reunoista.
Voi kun on kaunis kakku! Tämä pitää lisätä itselle suosikkeihin, sillä haluan ehdottomasti tehdä tätä joskus! Varmasti on myös hyvä :)
VastaaPoistaKiitos :) oli kyllä todella hyvää ja helppoa valmistaa. Kerrohan sitten, että miten meni, kun kokeilet tätä :)
VastaaPoistaMitä on jauhosokeri?
VastaaPoista