Tällä viikolla olen urheillut joka ikinen päivä. Olen käynyt salilla, aerobik-tunneilla, juoksemassa ja pyöräilemässä. Oli mahtavaa pitkästä aikaa taas pyöräillä. Oli vähän kömpelö olo alussa…tuntu etten osaa enää pitää pyörää suorassa linjassa. Nyt on lihakset ihan jäykkinä ja pitäisi varmaan rauhoittua pariksi päiväksi.
Teki
mieli jonkunlaista kotitekoista « roskaruokaa » ja tuli laitettua
pitaleipiä. Niitä on niin helppo laittaa ja ei ole mitään parempaa kuin se, kun
koti tuoksuu tuoreelle leivälle. Sitä paitsi taikinan vaivaaminen kasvattaa
lihaksia. Pitat voi syödä vaikka millä lisukkeella (esim feta-tomaatti), mutta
tänään päädyin tällaiseen miehekkään lihaiseen lopputulokseen.
3 dl
vettä
25 g
tuorehiivaa
1 tl
suolaa
2 rkl
öljyä
6-7 dl
vehnäjauhoja
1. Liuota
hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta hyvin. Anna
kohota lämpimässä paikassa noin 30 min ajan.
2. Jaa
taikina noin 10 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat littaniksi
ympyröiksi. Anna niiden kohota leivinpaperin päällä uunipellillä. Paista 250 °C :ssa
noin 8-10 minuuttia.
Meksikolainen lihatäyte
n. 700 g
uunipossupala
purkki
tomaattimurskaa
1-2 dl
vettä
Suola,
pippuri
1 tl
hunajaa
1 tl
chilijauhetta
1 dl
maissia
1 tl
sokeria
2 rkl
Worcestershire-kastiketta
lihaliemikuutio
1. Voitele
lihapaisti öljyllä ja suolalla. Laita se sitten uuniin n. 3 tunniksi 100 °C :een.
Ota paisti sen jälkeen hetkeksi pois uunista ja voitele se hunajalla. Nosta
uunin lämpötilaa 180 °C :een. Jätä kunnes lihan pinta ruskistuu. Ota
sitten liha ulos ja anna hetken jäähtyä. Revi se sitten haarukalla.
2. Laita
revityt lihapalat paistinpannuun. Lisää hieman öljyä ja tomaattisose. Lisää
loputkin aineet. Anna keittyä muutaman minuutin ajan.
3.
Tarjoa pitaleipien sisällä.
Kyllä Bettina osaa!!!!
VastaaPoistaHaha kiitos Tini!! Paljon on vielä kuitenkin opittavaa :)
VastaaPoista