Lomailu
on ohi minun osaltani ja koulutyöt vievät taas kaiken ajan. Blogin ja töiden
yhteensovittaminen ei ole aina helppoa, mutta tästä on tulossa minulle hyvin rakas
harrastus, josta en ole valmis luopumaan. Kun blogin aloitin, en tiennyt, että se
vaatisi näin paljon työtä : reseptien kehittäminen, niiden kokeilu, valokuvaaminen
ja kaikki siihen liittyvä rumba ja artkkelin kirjoittaminen ovat aikaavievää
hommaa. Tämän lisäksi, minulla on ruokablogi myös ranskan-kielellä. Mutta
reseptien jakaminen on ollut hyvin antoisaa, varsinkin, kun joku on kokeillut
reseptiäni ja on pitänyt siitä. Tällä linjalla siis jatketaan J
Tänään
ehdotan teille tällaista perus raparperi-mansikka-piirakkaa kotipuutarhamme
antimista. Taikinan tein itse, mutta voit tosiaan ostaa jo valmiiksi tehdyn
piirakkapohjan…lopputulos on sama. Nopeaa ja hyvää !
3
dl vehnäjauhoja
100
g kylmää voita
1
kananmuna (+ 1 voiteluun)
½
dl jauhosokeria
1.
Nypi jauhot ja sokeri kylmän voin joukkoon. Lisää muna ja vesi (kylmää) ja
sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja kääri se muovikelmuun. Laita
jääkaappiin lepäämään ½-1 tunniksi.
2.
Ota taikina ulos jääkaapista ja levitä se kaulimen avulla muutaman mm
paksuiseksi levyksi. Jätä osa taikinasta sivuun päälle tulevan ristikon
valmistamiseksi. Nosta levy voideltuun piirakkavuokaan ja leikkaa pois
ylimenevä taikina. Levitä ristikkoa varten oleva taikina ja leikkaa siitä
taikinapyörällä muutama piirakkavuoan pituinen suikale. Täytä piirakkapohja ja
levitä suikaleet ristiin täytteen päälle ja tiputa reunat suikaleiden päälle.
Voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle kidesokeria.
3.
Paista 180 °C :ssa uunissa noin 40 minuuttia.
Täyte :
200
g mansikoita
4
raparperinvartta
1
dl sokeria
1
tl perunajauhoja
1.
Pilko mansikat ja raparperit ja sekoita kulhossa sokerin ja perunajauhojen
kera. Perunajauhojen rooli on imeä liikaneste itseensä ja näin taikina ei jää
liian kosteaksi.
2.
Aseta täyte tasaisesti pohjan päälle piirakkavuokaan.
on nom nom.. simppeli mutta hyvää.. ainiin..pieni vinkki, jos käytät tomusokeria niin perunajauhon voi jättää pois? :D
VastaaPoistaIhan tosi? Kiitos vinkistä...tota en tiennytkään. Hyvä saada ammattilaisen vinkkejä :) Joo, hyvää oli..tykkään erityisesti siitä pienestä kirpeydestä mitä tosta raparperistä tulee.
VastaaPoista