Olenkohan
ainoa ihminen, joka nauttii situunan syömisestä raakana tai, joka tilaa
terassilla puserrettua sitruunan mehua ilman sokeria. Onko muitakin, jotka
eivät tee rusinanaamaa sitruunaa pureskellessa ? Tämä on niin oivallinen
hedelmä kesään sillä se on todella virkistävä. Valmistin siis tällaisia
sitruunaisia leivoksia, mutta sekoitin sitruunamehuun appelsiinimehua, jotta
tuo ensimmäinen ei olisi liian voimakkaan makuinen. Tuli ihanan kermaisa, mutta
raikas lopputulos. Olen muuten huomannut, että olen ruokapuolella entistä
innostuneempi jälkiruista…niissä on jotenkin enemmän jännitystä ja haastetta.
En ole kuitenkaan jättämässä suolaiset sivuun…eihän sitä voi pelkästään sokeria
syödä J Kiitos uudelle lukijalle !
Muistahan blogivierailija, että kommenttisi on arvokas ja kirjaudu ihmeessä
lukijaksi, jos blogi kiinnostaa. Minut löytää myös Facebookista J
n. 8 palaa
(20x30 cm vuoka)
Pohja :
120
g vehnäjauhoja
60
g kaurahiutaleita
130
g voita
3
rkl vettä
¼
dl sokeria
hyppysellinen
suolaa
Täyte :
4
kananmunaa
200
g sokeria
40
g vehnäjauhoja
3 :n
sitruunan ja 2 :n appelsiinin mehu
1.
Kuumenna uuni 180 °C :een. Laita kulhoon jauhot, kaurahiutaleet, sokeri,
suola ja huoneenlämpöinen voi. Nypi ainekset yhteen ja lisää sitten vesi ja
sekoita, kunnes tulee melko tasainen taikina.
2.
Levitä kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä taikina tasaisesti siihen.
Paista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
3.
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri, lisää munat ja
mehu. Vatkaa hyvin muutaman minuutin ajan (voit tehdä sähkövatkaimella tai
käsin, niin kuin minä). Kun pohja on paistunut, ota ulos ja levitä täyte
tasaisesti sen päälle. Laita piirakka uudestaan uuniin noin 20 minuutiksi.
4.
Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sitten neliskulmaisiksi paloiksi. Voit
ripotella jauhosokeria päälle. Ja sitten nautitaan !
Nami, näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos :) myönnetään...tosi hyvää oli!
VastaaPoistaAivan ihanan näköisiä ja varmasti myös hyviä! :)
VastaaPoistaKiitos :) oli todella hyvää...ensi kerralla olisi tarkoitus kokeilla tätä reseptiä muilla sitrus-hedelmillä.
VastaaPoista