Tänään minulla oli vapaapäivä ja otin siitä kaiken irti. Aurinko paistoi niin ihanasti ettei pakkanen haitannut ollenkaan. En yleensä tykkää kävellä metässä, mutta tänään oli niin ihanan valoisaa, että en voinut vastustaa kiusausta. Otin teille muutaman kuvan pienestä kävelyretkestäni. Minä olen ehdottomasti kesän lapsi…koko talven ajan on sellainen olo kuin olisi jossain horroksessa ja vasta kun aurinko alkaa paistaa, tuntee että elää. Tälläisellä ilmalla ei huvita olla koko päivää lukittuna keittiössä, joten ehdotan teille tällaista nopeaa, hyvää ja terveellistä reseptiä.
4 annosta
4
lohipalaa
hunajaa
suola,
pippuri
vaaleita
seesaminsiemeniä
öljyä
pussi
tuoreita vihreitä papuja (noin 3 kourallista)
1
punasipuli
1. Leikkaa pavuista päät pois. Kiehauta kattilassa noin 1½ litraa suola-vettä. Kun vesi kiehumaan, lisää pavut. Anna kiehua, kunnes pavut pehmenevät (ilman kantta), eli noin 10 minuuttia. Ota ne sitten ulos ja kaada kylmää vettä päälle kypsymisprosessin pysäyttämiseksi.
2.
Hienonna sipuli ja laita se keskikuumaan pannuun paistumaan (lisää pannuun myös
öljyä). Paista noin minuutin ja lisää pannuun myös keitetyt pavut. Suolaa ja
pippuroi makusi mukaan. Anna ruskistua muutaman minuutin ajan ja ota sitten
pannu pois liedeltä.
3.
Valmista kala. Ripottele kalapalojen päälle molemminpuolin suolaa ja pippuria.
Sivele palojen päälle hunajaa tasaiseksi kerrokseksi. Paista niitä sitten
keskilämmöllä noin pari-kolme minuuttia molemminpuolin, niin, että pinta saa
hienon karamellisoidun värin. Ripottele lopuksi kalapalojen pinnalle
seesaminsiemeniä (paahdettuja tai ei). Tarjoa kala viherpapujen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti