Muutama
vuosi sitten lähdimme hyvän ystäväni kanssa New Yorkiin viikon matkalle meidän kymmenvuotisen ystävyyden kunniaksi. Se oli
meidän molempien ensimmäinen kerta USA :ssa ja ystäväni oli uneksinut
vuosikausia sinne menemisestä. En ikinä unohda sitä hetkeä kun tulimme metrosta
ulos ja näimme ympärillämme isoja pilvenpiirtäjiä. Kaikki elokuvien NY-kliseet
heräsivät henkiin…kiireiset bisnesmiehet, hot-dog-myyjät central parcissa,
koripalloa pelaavat latinot, keltaiset taksit…Kaupunki oli juuri sellainen kuin
olimme kuvitelleetkin sen olevan. New Yorkin monikulttuurisuus oli aivan
uskomaton. Siellä ei tullut ollenkaan « ulkomaalainen »-olo sillä
alunperin suurin osa new yorkilaisita ovat siirtolaisalkuperää. Tätä
monikulttuurisuutta edustavat kaupunkiin perustetut yhteisöt kuten
« Little Italy », « China town » ja « Little
Ukraine ». Valitettavasti yksi viikko oli ihan liian lyhyt aika
tutustakseen kaupunkiin hyvin. Me kävelimme koko viikon ajan jatkuvasti ja
meidän molempien jalat turposivat siitä. Apteekissa meille sanottiin, että kyse
on « turistien taudista ». Me päätimme meidän matkamme juhlavasti
hienossa ranskalaisessa ravintolassa…en ole koskaan syönyt yhtä hyvää
ruokaa !
NY-cheesecake:iä
en USA:ssa valitettavasti maistanut. New yorkilaisten mukaan ainoat oikeat
NY-cheesecake :it löytyvät vain heiltä…joo..loogista :) minun kotona tekemästäni kakusta tuli kuitenkin
oikein hyvää. Minä tarjoilin sitä marjakastikkeen kera mut oikea NY-cheesecake
syödään ilmeisesti yksinkertaisena, ilman mitään sen päällä. Have a really nice day everybody and
enjoy :)
Pohja :
250
g digestive-keksejä
100
g voita
1
rkl sokeria
800
g Philadelphia-tuorejuustoa
200
g ranskankermaa
2½
dl sokeria
2
tl vaniljasokeri
½
tl suolaa
3
kananmunaa
1
sitruunan mehu
Vadelmakastike :
vadelmia
(esim. 200 g)
sokeria
vettä
1.
Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keksimurska ja sokeri keskenään ja
sekoita sitten voi hyvin niiden joukkoon. Vuoraa irtoreunainen vuoka (halkaisia
n.25 cm) leivinpaperilla ja painele keksiseos tasaisesti sen pohjalle ja
reunoille. Laita vuoka jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.
2.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja lisää sitten loputkin
ainekset. Sekoita hyvin ja lisää seos vuokaan keksipohjan päälle.
3.
Aseta folio vuoan päälle. Paista kakkua 170 °C :ssa uunissa 1½ h ajan,
kunnes kermajuustoseos on jähmettynyt. Sammuta uuni ja ota folio pois kakun
päältä. Jätä kakku vielä parin tunnin ajan jäähtyvään uunin. Vältä turhaa uunin
oven avaamista, jotta lämpö ei karkaa.
4.
Kun juustokakku on valmis, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.
5.
Murskaa vadelmat mikserillä. Lisää sokeria makusi mukaan (esim 1 rkl per 200 g
vadelmia). Jos kastike on liian paksua, lisää hieman vettä sekaan. Tarjoa
kastike juustokakun lisänä.
Nam nam, tää pääsee nyt testiin pääsiäisen kunniaksi! :)
VastaaPoistaTerkuin, Iida
Kiva kuulla :) kerrohan sitten että miten meni!
VastaaPoistaOi, tuli ihan sika hyvää! :)
VastaaPoistaKiva kuulla :) hyvä kun resepti oli tarpeeksi selvä
VastaaPoista