Tämä
viikonloppu meni aika lailla ruoanlaiton merkeissä. Minulla on nyt useampi
resepti odotuslistalla blogia varten. Lauantaina valmistin mousse-kakun eräitä
synttäreitä varten ja siihen menikin melkein koko päivä. Lupasin myös ystävälleni
postata ratatouille-reseptin…joten tässä se nyt tulee J Ratatouille on siis alunperin ranskalainen
kasvispata. Itse pidän tästä ruuasta siksi, että siihen voi käyttää vaikka
miten paljon kasviksia ja tuntuu siltä kun « 5 hedelmää ja kasvista
päivässä » tulisi toteutettua jo tässä yhdessä ruokalajissa. Päätin jäädä
tälle terveelliselle linjalle ja tarjota ratatouillen seurana kanaa. Tuli
ihanan värikäs lounas…tai siis, minun kohdallani pikemminkin myöhäinen illallinen
(syötiin vasta 10 illalla).
4 annosta
1
kesäkurpitsa
1
munakoiso
2
salottisipulia (tai 1 normaali sipuli)
1
valkosipulinkynsi
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
suola,
pippuri
timjami
8
kanankoipea
oliiviöljyä
paprikajauhetta
kuivia
yrttejä (esim. rosmariini ja persilja)
1.
Aseta kanankoivet uunipannuun. Hiero ne oliiviöljyllä, suolalla (n. 1 tl), pippurilla,
paprikajauheella ja yrteillä. Laita paistumaan 200 asteiseen uuniin noin 30 min
ajaksi.
2.
Leikkaa kaikki vihannekset pieniksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljyä
paistinpannussa ja laita kaikki vihannekset paistumaan keskilämmöllä noin 10-15
min ajaksi, kunnes ne ovat pehmenneet. Helppoa ja nopeaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti