Tein lauantai-päivän kunniaksi keittoa
jääkaappista löytyneistä vihanneksista, eli kesäkurpitsasta ja purjosta.
Loppuviikosta on tullut vähän liikaa herkuteltua joten pieni vaihtelu
ruokavalioon ei ollut haitaksi. Keitosta tuli ihanan kermaista, vaikka mitään
kermaa en siihen lisännytkään. Lauantai on ehdottomasti viikon paras päivä !
On ollut aika paljon stressiä tällä viikolla ja päätin, että tänään painan
OFF-nappia enkä tee tai ajattele yhtään mitään. Heräsin myöhään, lilluin joku
puoli tuntia kuumassa kylvyssä ja aaa…naapurit päättävät alkaa poraamaan
seiniin..eiii…ja sitä jatkuu, ja jatkuu..koko päivän !! Se siitä
täydellisestä rauhasta ! Laitoin siis musiikkia melun peittämiseksi ja
tanssin itsekseni kuin mikäkin hullu. Arvatkaa nolottiko, kun älysin, että
tupakalla oleva vastapäinen naapuri tuijotti puuhiani !
n. 10 annosta
2 kesäkurpitsaa
3 purjoa
1 sipuli
n. 50 g voita
1½ l vettä
2 liemikuutiota (kana tai kasvis)
3 munankeltuaista
juustoraaste (esim.parmesaani)
suola, pippuri
(basilikanlehtiä)
1. Leikkaa sipuli ja vihannekset
viipaleiksi (ei tarvitse olla pieniä).
2. Sulata voi kattilassa ja paista
vihanneksia siinä muutaman minuutin. Lisää voita, jos vihannekset tarttuvat
pohjaan.
3. Kaada vesi vihannesten päälle
ja lisää joukkoon liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes vihannekset ovat pehmeitä
(n. 15-20 min). Ota kattila pois liedeltä. Miksaa vihannekset tasaiseksi
soseeksi.
4. Vatkaa kulhossa
munankeltuaiset, suola (n.1-2 tl) ja pippuri. Lisää siihen hieman keittoa ja
sekoita. Lisää tämä seos vähitellen keittoon samalla sekoittaen. Laita joukkoon
myös parmesaaniraastetta haluamasi verran ja itse laitoin myös
basilikansilppua, kun sitä sattui kotona olemaan. Sekoita hyvin ja tarkista
vielä maku. Lisää tarvittaessa vielä suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti