lauantai 2. maaliskuuta 2013

Purjo-kesäkurpitsasosekeitto


Tein lauantai-päivän kunniaksi keittoa jääkaappista löytyneistä vihanneksista, eli kesäkurpitsasta ja purjosta. Loppuviikosta on tullut vähän liikaa herkuteltua joten pieni vaihtelu ruokavalioon ei ollut haitaksi. Keitosta tuli ihanan kermaista, vaikka mitään kermaa en siihen lisännytkään. Lauantai on ehdottomasti viikon paras päivä ! On ollut aika paljon stressiä tällä viikolla ja päätin, että tänään painan OFF-nappia enkä tee tai ajattele yhtään mitään. Heräsin myöhään, lilluin joku puoli tuntia kuumassa kylvyssä ja aaa…naapurit päättävät alkaa poraamaan seiniin..eiii…ja sitä jatkuu, ja jatkuu..koko päivän !! Se siitä täydellisestä rauhasta ! Laitoin siis musiikkia melun peittämiseksi ja tanssin itsekseni kuin mikäkin hullu. Arvatkaa nolottiko, kun älysin, että tupakalla oleva vastapäinen naapuri tuijotti puuhiani !


n. 10 annosta

2 kesäkurpitsaa
3 purjoa
1 sipuli
n. 50 g voita
1½ l vettä
2 liemikuutiota (kana tai kasvis)
3 munankeltuaista
juustoraaste (esim.parmesaani)
suola, pippuri
(basilikanlehtiä)

1. Leikkaa sipuli ja vihannekset viipaleiksi (ei tarvitse olla pieniä).
2. Sulata voi kattilassa ja paista vihanneksia siinä muutaman minuutin. Lisää voita, jos vihannekset tarttuvat pohjaan.
3. Kaada vesi vihannesten päälle ja lisää joukkoon liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes vihannekset ovat pehmeitä (n. 15-20 min). Ota kattila pois liedeltä. Miksaa vihannekset tasaiseksi soseeksi.
4. Vatkaa kulhossa munankeltuaiset, suola (n.1-2 tl) ja pippuri. Lisää siihen hieman keittoa ja sekoita. Lisää tämä seos vähitellen keittoon samalla sekoittaen. Laita joukkoon myös parmesaaniraastetta haluamasi verran ja itse laitoin myös basilikansilppua, kun sitä sattui kotona olemaan. Sekoita hyvin ja tarkista vielä maku. Lisää tarvittaessa vielä suolaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti