Suklaapatukat,
suklaalevyt, konvehdit, vanukkaat, souklaa-mousse…suklaa on ikuinen heikkouteni.
Minulla on suklaan kanssa viha-rakkaus-suhde sillä siitä tulee eufoorinen maku
suuhun, mutta samalla, juuri tämän ihanan maun takia, siitä tulee kuin huume. Ja
ei mikään ihme, tutkimusten mukaan, suklaa nostaa aivojen serotoniinin määrää,
eli onnellisuuden tunnetta. Niin ja ei siinä kaikki : tumma suklaa
sisältää myös antidioksidantteja, magnesiumia, sinkkiä ja C-vitamiinia ja
auttaa alentamaan verenpainetta. Miten mahtava keksintö J Kuin vain nyt muistaisi, että kohtuus kaikella..
Jatkossa
tulen varmasti postaamaan paljon lisää suklaa-reseptejä. Kertokaa, jos teillä
on jotain toiveita. Tällä kertaa vuorossa on Tartine’s Brownie, joka on
adaptaationi « Tartine »-reseptikirjasta (http://www.amazon.com/gp/product/0811851508?ie=UTF8&tag=nospeeff-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=0811851508).Brownie-reseptejä on vaikka miten paljon, muttä tästä tulee niin ihanan
suklaista ja pehmeää sisältä, mutta rapeaa ulkoa. Täydellistä.
Hyviä
makuhetkiä !
150
g voita
500
g tummaa suklaata
2
dl jauhoja
5
kananmunaa
4
dl sokeria
½
tl suolaa
1
tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
1.
Kuumenna uuni 180 °C :een. Voitele noin 20x30 cm uunipannun pohja ja
reunat öljyllä.
2.
Sulata voi. Lisää suklaa kuumaan voisulaan (palasina). Jos suklaa ei sula
kokonaan, kuumenna vielä vähän aikaa (esim mikrossa). Sekoita hyvin ja jätä
sivuun jäähtymään.
3.
Sekoita keskenään munat, sokeri, suola ja vanilja. Vatkaa, kunnes seos
paksuuntuu ja vaalenee. Kaada suklaaseos mukaan varovasti spatulalla
sekoittaen. Lisää jauhot nopeasti mutta hellästi, jotta munissa oleva ilma ei
pääse karkaamaan.
4.
Kaada seos uunipannuun. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes
pinta alkaa halkeilla.
5.
Anna jäähtyä ja leikkaa sitten sopivan kokoisiksi neliöiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti