Elämäni
ensimmäinen kääretorttu tuli juuri tehtyä. Olipas mukavan helppoa valmistaa.
Kääretortusta voi tehda vaikka minkälaisia versioita ja odotan jo innolla
seuraavaa kokeilukertaa. Idean tällaiseen raidalliseen kääretorttuun sain
KakkuKatrin sivulta : http://www.kakkukatri.com/2013/05/seepra-kaaretorttu.html
. Katri käytti
seepratortussaan soijajauhoja, mutta minulta ei sellaista löytynyt joten
korvasin sen jauhetuilla kookoslastuilla (luin netistä, että soijajauhot voisi
korvata kookosjauhoilla). Tämän lisäksi, käytin perunajauhojen sijaan Maizenaa,
eli maissijauhoja. Peruajauholla ja maissijauholla pitäisi olla samantapainen
käyttäytyminen ruoassa. Täytteeseen halusin ehdottomasti…mitä muutakaan kuin
suklaata J olin kuullut, että suklaa ja
appelsiini toimivat hyvin keskenään, joten valmistin hieman
appelsiinimarmeladia, jota levitin levylle ennen suklaata. Toimivat tosiaan
oikein hyvin keskenään !
Taikina
6
kananmunaa
2
dl sokeria
1,5
dl Maizenaa
¾
dl kookosjauhoja (tai jauhettuja kookoshiutaleita)
1
½ tl leivinjauhetta
2
tl kaakaojauhetta
Suklaatäyte
2
dl kuohukermaa
150
g tummaa suklaata
1
dl sokeria
Appelsiinimarmeladi
1
appelsiini
1/3
dl vettä tai appelsiinimehua
3
rkl hyytelösokeria
1.
Valmista ensin appelsiinimarmeladi. Kuori appelsiini ja paloittele pieniksi
paloiksi. Laita palat pieneen kasariin ja lisää sekaan mehu ja hyytelösokeri.
Anna kiehua muutaman minuutin ja siirrä sitten sivuun jäähtymään.
2.
Siirrytään sitten itse kääretorttuun. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi
(kovahko vaahto). Siivilöi Maizena, kookosjauhe ja leivinjauhe munavaahtoon varovasti
lastan avulla.
4.
Paista taikinaa 220 °C :ssa noin 10 minuuttia. Ota ulos ja anna jäähtyä
hieman ennen täyttämistä.
5.
Valmista nyt suklaatäyte. Vatkaa sokeri ja kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää
sitten sulatettu suklaa joukkoon. Laita kylmään jähmettymään hieman.
6.
Levitä torttulevyn päälle ensin kerros appelsiinimarmeladia ja sitten
suklaatäytettä. Jätä tyhjää tilaa noin pari cm reunaan ylipursuamisen
välttämiseksi. Kääri levy ja rullaa se alumiinifolion sisään. Laita jääkaappiin
jähmettymään. Koristele sitten haluamallasi tavalla.
nääks mä oikein? onks torttulevy tahalteen tehty ohueksi vai sattunu "vahinkoa"? :)) oli pakko kysyy kun pisti heti silmiin... muuten näyttää ookoolta... :D
VastaaPoistaOot tarkkasilmäinen :D Itse asiassa meiän pelti on epätasainen joten yhdestä päästä tuli ohuempi kuin toisesta. Täytyy ostaa uusi pelti :S
VastaaPoistaOnpas herkullisen näköistä! :)
VastaaPoistaKiitoksia :)
VastaaPoista