Punaherukkakausi
alkaa pikkuhiljaa olla loppupuolella. Saimme ystävältämme ison kasan
punaherukoita ja piti keksiä jotain niiden hyödyntämiseksi. Näistä voi
valmistaa mainiota mehua esimerkiksi, mutta meillä ei paljon mehua juoda.
Rakastan syödä punaherukoita, mutta niitä ei voi niiden happamuuden vuoksi
syödä suuria määriä kerrallaan. Tein niistä siis tällaisia marjahyytelöitä.
Hyytelön makeus toimii hyvänä vastapainona marjojen happamuudelle.
Liivatelehtien oikea annostus on tärkeää, sillä hyytelön kuuluu olla tarpeeksi
kiinteä että pysyy kasassa, mutta ei liian kovaa (ellei sitten tykkää kovasta
hyytelöstä). Voisin sanoa, että kyse on melko kevyestä jälkiruoasta J
Noin
3 annosta (riippuu annosten koosta)
200
g punaherukoita
6
dl punaista marjamehua
5
liivatelehteä
1/5
dl sokeria
1.
Pese punaherukat. Irrota niistä varret ja laita marjat sivuun.
2.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3.
Keitä sillä aikaa mehu. Lisää sokeri mehuun, anna liueta ja ota pois liedeltä.
4.
Purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi ja liouta ne kuumaan mehuun.
5.
Anna jäähtyä (laita jääkaappiin, jos haluat nopeuttaa prosessia) ja kun
paksunee hieman, lisää marjat. Marjat lisätään vasta tässä vaiheessa, sillä jos
lisäät ne kun mehu on ihan löysää, ne uppoavat kaikki pohjaan.
6.
Annostele mehu annosastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
7.
Kun haluat kääntää annokset lautaselle, upota annosmaljojen reunat kuumaan
veteen muutamaksi sekunniksi, tämä helpottaa niiden irtoamista reunoista.
Onpa kaunis hyytelö!:)
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoista