Grilliruoka
voi olla vähän kevyempääkin…aina ei tarvitse makkaroita syödä. Katkaravut ovat
hyvinkin kevyt vaihtoehto, mausta tinkimättä. Näiden seurana voi tarjota
tuoretta salaattia tai vaikkapa grillatuja vihanneksia. Lisäsin vähän
eksoottisutta vartaisiin lisäämällä marinadiin kurkumaa. Kurkuma ei ole voimakkaan
makuinen mauste ja sitä käytetäänkin usein muun muassa antamaan väriä ruokiin.
Kiitos
uusille lukijoille ja tervetuloa mukaan J Kommentit ovat aina
tervetulleita ja kaikki parannusehdotukset blogiini.
Ja
ei kun grillaamaan !
n. 10 varrasta
500
g tiikerikatkarapuja (tai muita jättikatkarapuja)
3
rkl oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
½
dl persiljasilppua
½
tl kurkumaa
suolaa
1.
Kuori katkaravut (jätä häntä…vai pyrstö..no mikä onkaan) ja laita ne syvään
astiaan. Lisää astiaan oliiviöljy, puristettu sitruunamehu, murskattu valkosipulinkynsi,
persiljasilppu ja kurkuma. Anna marinoitua noin tunnin jääkaapissa.
2.
Ota ulos ja pujottele noin kolme katkarapua per puutikku. Ripota hieman suolaa
päälle. Paista joko kuumassa grillipannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin
tai sitten ihan oikealla grillillä. Voit voidella ne vielä marinadilla.
3.
Tarjoa esimerkiksi salaatin ja cocktail-kastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti