Vihdoin
suklaata ! En polta enkä juo…mutta TÄMÄ on isoin paheeni ! Voisin
syödä suklaata loputtomiin, siis oikeasti ilman mitään rajaa :D Tämä
täyteläinen ja suussasulava mousse on hyvin helppotekoinen ja sopii loistavasti
illanistujaisiin vieraille tarjottavaksi. Usein, mousseissa käytetään kermaa,
mutta minä jätin sen pois (jätetään enemmän tilaa suklaalle J). Kokeilkaa ihmeessä !
6 annosta
200
g tummaa suklaata
6
kananmunaa
3rkl
voita
3
rkl sokeria
ripaus
suolaa
1.
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset.
2.
Paloittele suklaa ja sulata se bain-mariessa (eli kuumenna vähän vettä
kasarissa ja laita suklaa-astia kasarin päälle…vesihöyry sulattaa suklaan
polttamatta sitä). Kun suklaa on sulanut, lisää voi ja sekoita hyvin. Tiputa
sitten joukkoon munan keltuaiset yksitellen, samalla hyvin sekoittaen. Laita
sivuun odottamaan.
3.
Vatkaa munanvalkuaiset, suola ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto
vähitellen suklaamassan joukkoon varovasti sekoittaen.
4.
Jaa mousse annosastioihin ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin
jähmettymään. Koristele mieleiseksi.
Huh, en oo ainut! Tervetuloa lukijaksi muuten :)
VastaaPoistaHei Bettina!
VastaaPoistaOmpa mahtava ohje ja helppo! Täytyy tehdä Kaitsulle tätä ensitilassa.
Terkuin
Tarja
Hei Tarja! Kiva...tee ihmeessä, on tosiaan todella helppoa ja nopeaa valmistaa. Kerro sitten, että mitä tykkäs :)
VastaaPoistaNyt on mousse tehty ja nautittu. Kaitsu herkusta piti kovasti! Hippunen suolaa on todella hippunen, lipsahti vähän liikaa mutta ei se nautintoa haitannut.
VastaaPoistaKiva että piditte! Tosiaan, se hippunen takoittaa sitä että kahden sormenpään väliin ottaa hieman sitä suolaa...mutta ei siinä mitään, jos se ei kerta paljoa haitannut :)
VastaaPoistaSuklaamousse on kyllä niiiin hyvää! Ja etenkin se suklaa... Voisin myöskin syödä sitä vaikka levyn päivässä, mikäli se olisi mahdollista! :'D
VastaaPoistaNiinpä :D miksi kaikki hyvä on kiellettyä!
VastaaPoistaOi hyvänen aika sentään. Nyt liityn kyllä lukijaksi :)
VastaaPoistaIhanaa kiitos ja tervetuloa mukaan :)
VastaaPoista