perjantai 22. helmikuuta 2013

Stroganoff



Katselin tossa yksi päivä vanhaa venäläistä elokuvaa ja siitä tulikin mieleen, että voisi laittaa jotain samassa hengessä olevaa ruokaa. Stroganofista on useampia versioita tarjolla. Alkuperäisempi versio on useimmiten punainen kastike, jota tarjotaan esimerkiksi smetanan kera, mutta nykyään näkee enemmän sitä kermapohjaista versiota. Yleensä lihana käytetään nautaa, mutta välillä näkee käytettävän myös esimerkiksi kanaa. Itse pidän siitä kun useampi ruoka-aines sitoutuu yhteen harmonisella tavalla, joten en ollut kovinkaan helläkätinen vaan laitoin kaikkea sekaan. Todella hyvää siitä kyllä tuli ! Veljeni ei malttanut illalla edes lämmittää ruokaa, vaan söi sen kylmänä J

n. 4:lle henkilölle

500 g naudanlihaa
vehnäjauhoja (noin pari isoa kourallista)
4 tl paprikajauhetta
suola, pippuri
öljy/voi
250 g sieniä (itse käytin ruskeita)
1 sipuli
3 rkl tomaattitahnaa
2 dl naudanlientä
2 dl kermaa/smetanaa
1 tl sinappia
n. ½-1 maustekurkku
hyppysellinen sokeria
n. 1 dl valkoviiniä
persiljaa (koristeeksi)
riisiä/pastaa

1.  Leikkaa liha kuutioiksi ja sekoita se sitten kulhossa vehnäjauhojen ja paprikajauheen   kanssa. Paista liha nopeasti pannussa kunnes ruskistuu ja ota sitten pois ja laita sivuun odottamaan.
2. Paista samassa pannussa siivutut sienet, maustekurkkupalat ja sipulit voissa, kunnes saavat väriä. Tuo liha takaisin pannuun ja paista vielä hetken kaikkia yhdessä. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.  Lorauta viini joukkoon ja anna alkoholin haihtua hetken aikaa (n. 1 min).
3. Lisää pannuun loput ainekset ja anna kaiken hautua n. 5-10 minuuttia. Tarkista maku. Jos haluat punaisemman lopputuloksen, voit laittaa lisää paprikamaustetta ja tomaattitahnaa.
4. Tarjoa esimerkiksi riisin tai pastan kera.

1 kommentti:

  1. Mikähän liha kypsyy 10 minuutissa? Tätä haudutetaan kuulostaa oikein nyvältä itse paistan lihan ja sitten jauhot sekaan. Muuten lihan syyt jäävät auki ja lihasnesteet karkaavat. Tee iso erä ja lämmitetään seuraavan päivänä ja maku vain paranee. Mausteet imeytyvät ja maku tasaantuu. Terveisin vanha kuuskymppinen

    VastaaPoista