sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Aurinkoiset suklaa-banaanitartletit


Vihdoin vapaa ! Ei enää koulutöitä ja voin vihdoin keskittyä reseptien kehittelyyn ja ruoanlaittoon. Pistää välillä miettimään tämä meidän yhteiskunta. Joissakin maissa ihmiset raatavat jotta saisivat hankittua tarpeeksi ruokaa selviäkseen ja täällä meillä taas ruoasta tehdään harrastus tai jopa taidetta. Ruanlaitto on minulle tapa ilmaista itseäni ja olla luova. Olen malttamaton ihminen ja välillä ärsyttää se, että on vielä niin paljon opittavaa…haluaisin osata kaiken nyt heti ! Mutta sitten taas toisaalta, eihän siinä olisi enää mitään hauskaa jos ei olisi mahdollisuutta edetä ja oppia koko ajan jotain uutta. Ongelma on se, että olen oikea perfektionisti keittiössä ja en voi sietää sitä kun jokin menee pieleen.
Välillä tykkään syödä banaania suklaalevitteellä. Siitä tuli mieleen, että voisi tehdä suklaa-banaanitartletteja. Ei ehkä mikää huippukesäinen jälkiruoka, mutta mitä välii loppujen lopuksi J

6-8 tartlettia

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
100 g kylmää voita
3 tl vettä
1 kananmuna
½ dl jauhosokeria

1. Nypi jauhot ja sokeri kylmän voin joukkoon. Lisää muna ja vesi (kylmää) ja sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja kääri se muovikelmuun. Laita jääkaappiin lepäämään ½-1 tunniksi.

2. Jaa taikina noin kuuteen osaan (riippuu vuokien koosta…itse käytin halkaisijaltaan noin 8 cm vuokia). Kauli jokainen pala ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Levyn tulee olla hieman vuoan halkaisijaa isompi. Nosta levy sitten hyvin voideltuun vuokaan ja painele taikin varovasti reunoille. Irrota pois ylimenevä taikina kaulimen avulla.

3. Pistele haarukalla reikiä vuokien pohjaan. Aseta pohjien päälle myös leivinpaperi ja sen päälle esimerkiksi kuivia herneitä tai papuja. Tämä estää pohjaa kohoamasta paiston ajan. Paista pohjia uunin keskitasolla 180 °C :ssa noin 20 minuutin ajan tai niin kauan, kunnes ne ruskistuvat hieman. Anna niiden sitten jäähtyä. Ota ne varovasri ulos vuoista ja tartletti-pohjat ovat valmiita täyttämiseen.

Suklaaganche+ banaanit
1 ½ dl kermaa
½ dl sokeria
25 g voita

1. Kiehauta kerma. Ota pois liedeltä ja lisää suklaapalat ja voipalat. Anna sulaa noin minuutin ajan ja sekoita vasta sitten.

2. Kaada suklaa esipaistetuihin piirakkapohjiin. Tasoita pinta. Anna jäähtyä jääkaapissa.

3. Leikkaa banaanit noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja ruskista niitä hieman pannulla. Anna jäähtyä lautasella ja asettele sitten jähmettyneen suklaaganachen päälle. Voilà, valmista on…bon appétit !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti