sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Persikka melba



Vihdoin aurinkoa ! Odotan malttamattomana kesälomaa siitä huolimatta että se tulee olemaan koulutöiden täyttämää. Pêche melba, tai persikka melba, on vanhanajan jälkiruoka, joka ei koskaan ikäänny. Mikä ihana makuelämys…vaniljaa, vadelmaa ja persikkaa. Tästä on hyvä aloittaa kesä !

2 annosta
4  palloa vaniljajäätelöä
2 persikkaa
2 rkl sokeria
n. 250 g vadelmia
4 rkl jauhosokeria
1 tl vettä

1. Valmista vadelmakastike. Miksaa vadelmat fariinisokerin kanssa. Siivilöi kastike ja heitä pois siemenet. Lisää vesi kastikkeen sekaan.

2. Leikkaa persikat viipaleiksi. Kuumenna hieman öljyä pannulla, lisää sokeri ja paista persikkaviipaleet molemmin puolin 3-4 minuutin ajan.

3. Tarjoa vaniljapallot vadelmakastikkeen ja persikkaviipaleiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti