tiistai 30. heinäkuuta 2013

Mansikka-ruusumoussekakku


Moussekakut ovat minun uusinta herkkuani ! Tämä oli ihanan kevyt kakku, ei edes yhtään tullut syyllinen olo sitä syödessä. Halusin ottaa ilon irti marjoista niin kauan kun niitä vielä tuoreina löytää joten ostin ison kasan mansikoita, vadelmia, mustikoita, kirsikoita ja karhunvatukoita. Tämän lisäksi minulla oli pullo ruusulikööriä ja kun en alkoholia tykkää juoda, mietin, että tämä olisi oivallinen tapa sitä käyttää. Olin todella varovainen liköörin kanssa sillä en halunnut, että alkoholin tai ruusun maku olisi liian valtaava. Loppupeleissä, ruusun makua ei ollut mielestäni ihan tarpeeksi. Liköörin tilalla voi tietenkin käyttää ruusuaromia tai ruusumehua. Ruusulikööri/aromi on vapaaehtoinen…sen  voit tietenkin jättää pois. Mustikka sopisi varmaan hyvin tähän kakkuun (ilman ruusun makua tietenkin)…taidanpa ensi kerralla kokeilla mustikkamoussekakkua.

Keksipohja
170 g digestive-keksejä
70 g sulaa voita

Täyte
200 g tuorejuustoa
300 g kermaviiliä
2 dl kuohukermaa
6 liivatelehteä
1/3 dl ruusulikööriä
300 g mansikoita
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
+ marjoja ja kermavaahtoa koristeluun

1. Murskaa keksit ja sekoita voisula keksimurskaan.

2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimurska tasaisesti pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

3. Valmista täyte. Soseuta mansikat mikserissä. Vatkaa kuohukerma sokerin kera kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili keskenään tasaiseksi ja sekoita ne sitten kerman joukkoon. Lisää myös sitruunamehu.

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna likööriä kasarissa pari minuuttia, mutta älä keitä. Ota sitten pois liedeltä ja liuota puristetut liivatelehdet kuumaan likööriin. Sekoita hyvin ja lisää nauhana moussen joukkoon.

5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Jätä jääkaappiin jähmettymään useammaksi tunniksi. Koristele lopuksi. Ja sitten nautitaan J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti