maanantai 12. elokuuta 2013

Grillatut jättikatkarapuvartaat



Grilliruoka voi olla vähän kevyempääkin…aina ei tarvitse makkaroita syödä. Katkaravut ovat hyvinkin kevyt vaihtoehto, mausta tinkimättä. Näiden seurana voi tarjota tuoretta salaattia tai vaikkapa grillatuja vihanneksia. Lisäsin vähän eksoottisutta vartaisiin lisäämällä marinadiin kurkumaa. Kurkuma ei ole voimakkaan makuinen mauste ja sitä käytetäänkin usein muun muassa antamaan väriä ruokiin.
Kiitos uusille lukijoille ja tervetuloa mukaan J Kommentit ovat aina tervetulleita ja kaikki parannusehdotukset blogiini.
Ja ei kun grillaamaan !

n. 10 varrasta
500 g tiikerikatkarapuja (tai muita jättikatkarapuja)
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu             
½ dl persiljasilppua
½ tl kurkumaa
suolaa

1. Kuori katkaravut (jätä häntä…vai pyrstö..no mikä onkaan) ja laita ne syvään astiaan. Lisää astiaan oliiviöljy, puristettu sitruunamehu, murskattu valkosipulinkynsi, persiljasilppu ja kurkuma. Anna marinoitua noin tunnin jääkaapissa.

2. Ota ulos ja pujottele noin kolme katkarapua per puutikku. Ripota hieman suolaa päälle. Paista joko kuumassa grillipannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin tai sitten ihan oikealla grillillä. Voit voidella ne vielä marinadilla.


3. Tarjoa esimerkiksi salaatin ja cocktail-kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti