Pian
vietämme taas Suomen itsenäisyyspäivää linnanjuhlineen. Tämän kunniaksi
valmistin tämän mustikkatäytekakun. Ideana oli tietenkin saada kakkuun Suomen
värit, sininen ja valkoinen ja mikä onkaan parempi tapa saada sinistä, kuin
mustikasta. Kakku on melko yksinkertainen, mutta herkullinen eikä liian makea.
Mites te vietätte itsenäisyyspäivää ? Mitä teillä syödään ?
Pohja (noin 20
cm läpimitta)
4 munaa
1
½ dl sokeria
1
½ dl vehnäjauhoja
1
tl leivinjauhetta
1.
Voitele kakkuvuoka ja jauhota se.
2.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3.
Sihtaa vehnäjauho ja leivinjauhe munavaahtoon ja kääntele varovasti spatulalla,
kunnes seos on tasaista.
4.
Kaada seos kakkuvuokaan ja paista uunissa 170 °C :ssa noin 30 minuuttia.
5.
Anna jäähtyä ja ota pohja ulos vuoasta. Leikkaa pohja leveyssuunnassa kolmeen
osaan.
maitoa
Täyte
3
dl kuohukermaa
2
dl sokeria
1
tl vaniljasokeria
100
g tuorejuustoa
n.
200 g mustikoita + 2 rkl sokeria+ 2 rkl vettä
3
liivatelehteä
1.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sokerit ja tuorejuusto ja vatkaa
vielä jonkin verran.
2.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
3.
Laita mustikat, vesi ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä niitä muutaman minuutin
ajan ja murskaa samalla mustikat haarukalla. Ota poid liedeltä. Purista
liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liouta ne mustikkaseokseen. Anna
jäähtyä hieman ja kaada sitten nauhana kermaseokseen koko ajan sekoittaen.
Laita jääkaappiin hyytymään.
4.
Laita kakkulautaselle kakkupohjan ensimmäinen kerros, kastele se kaikkialta
maidolla ja laita kerros täytettä päälle. Laita täytteen päälle seuraava
pohjakerros, kastele sekin ja levitä täytettä päälle. Aseta viimeinen
kakkupohja kakun päälle ja kastele sekin. Laita jääkaappiin hieman jäähtymään.
Koristelu
kermavaahtoa
mustikoita
2
rkl hyytelösokeria
1
dl vettä
1.
Koristele kakku kermavaahdolla ja asteta kakun päälle mustikoita.
2.
Keitä vettä ja hyytelösokeria pari minuuttia ja anna jäähtyä jonkin aikaa. Kaada
sitten pikkuhiljaa lientä mustikoiden päälle kiillettä antamaan. Säilytä kakkua
jääkaapissa.
Nam!!!!
VastaaPoistaThänksss :))
VastaaPoista