Jääkaapin
pohjalta löytyi useampi yksinäinen vihannes ja yritin keksiä jotain
käyttötarkoitusta niille. Näin päädyin näihin espanjalaistyylisiin uunimuniin. Oli
mukavan nopeaa valmistaa ja tässä ruoassa on tosiaan se hyvä puoli, että tähän voi
käyttää kaikkea mitä jääkaappiin jää ylimääräiseksi. Minä en laittanut lihaa
omaani, mutta esimerkiksi chorizo (espanjalainen makkara) sopisi mukaan hyvin.
Bon apetito !
2 :een
annokseen
4
kananmunaa
1
pieni kesäkurpitsa
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
1
purjo
150
g sieniä
2
valkosipulinkynttä
1-2
dl tomaattisosetta
suolaa,
pippuria
hienonnettua
tuoretta persiljaa
1.
Paloittele kaikki vihannekset.
2.
Paista pari minuuttia valkosipulisilppua ja paloiteltua purjoa hiemassa
öljyssä. Lisää loputkin vihannekset sieniä lukuunottamatta. Paista niitä kunnes
pehmenevät (ei liian kuumalla). Jos pannu on liian kuiva, voit lisätä öljyä
(tai hieman vettä).
3.
Paista sieniä erillisessä kuumassa pannussa parin minuutin ajan ja lisää sitten
muiden vihannesten joukkoon ilman niiden jättämää lientä.
4.
Lisää vihannesten sekaan tomaattisose ja mausta. Keitä vielä pari minuuttia ja
siirrä sivuun.
5.
Siirrä vihannekset kahden pienen uunipannun pohjalle ja riko molemman päälle
kaksi munaa. Ripota vielä hieman suolaa ja pippuria sekä persiljaa munien
päälle.
6.
Paista 200 °C :ssa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes valkuaiset ovat
hyytyneet.
Ihanan näköistä. On niin pirteät värit, ja väriä tähän vuodenaikaan kaivataan. Tällaista pitääkin tehdä.:)
VastaaPoistaKiitos :) se on ihan totta..kaiken tämän harmauden keskelle tarvitaan vähän väriä!
VastaaPoista