sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Stracciatella-juustokakku isänpäivän kunniaksi


Täksi isänpäiväksi laitoin suklaamuruilla täytettyä juustokakkua (eli stracciatella-kakkua). Juustokakut ovat yleensä kaikkien mieleen ja niissä on se hyvä puoli, että niistä saa vähän muuntelemalla vaikka minkälaisia versioita ja hyvin näyttäviäkin sellaisia. Ensimmäistä kertaa kokeilin myös Ricottaa ja oli muuten ihanan pehmeä juusto. Minulle oli myös jäänyt hieman yli kondensoitua maitoa, jota lisäsin makua antamaan.

Haluaisin tässä välissä myös toivottaa tervetulleeksi uudet lukijani. Kiitos teille kiinnostuksestanne J

Hyvää isänpäivää kaikille isille…ja erityisesti omalleni J

Keksipohja
150 g digestive-keksejä
70 g voisulaa

Juustotäyte
300 g Philadelphiaa
200 g ricottaa
2 dl kermaa
100 g kondendoitua maitoa
100 g jauhosokeria
suklaamuruja (n. 200 g)
1 sitruuna
3 liivatelehteä

1. Murskaa keksit ja sekoita voisula niiden joukkoon.

2. Vuoraa irtovuoan pohja leivinpaperilla ja levitä sitten keksiseos pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

3. Laita Philadelphia, ricotta, kerma, kondensoitu maito ja sokeri monitoimikoneeseen ja vatkaa, kunnes seoksesta tulee kovahko vaahto (voit vatkata myös sähkövatkaimella). Laita tällä väliin liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

4. Kuumenna puristettu sitruunanmehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada se sitten juustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi myös suklaamurut joukkoon.

5. Levitä juustoseos tasaisesti keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi. Voit koristella kakun suklaaraasteella.
2 kommenttia: