Oletko
kyllästynyt mauttomiin kanankoipiin ? Ei hätää, tähän resptiin et tule
pettymään. Itse en ole kovinkaan innoissani valmismarinoidusta kanasta, joten
valmistan mielummin itse marinadin. Näin voin kontrolloidan siihen menevät aineet
ja minimoida ylimääräiset myrkyt. Tämän reseptin onnistumisen takana piilee aasialaisvivahteiset
maut ja koipien hauduttaminen uunissa pidemmän aikaa. Ai niin, ja vielä yksi
juttu…mikään ei voita sormilla syömisen J !
3-4 annosta
8
kanankoipea
½
dl soijakastiketta
1
dl vettä
2
rkl öljyä
2
rkl sitruunamehua
1
rkl hunajaa (+lisää siveltämiseen)
suolaa
1.
Aseta kanankoivet astiaan. Hiero ne molemmin puolin suolalla ja lisää astiaan
kaikki loputkin ainekset. Pyörittele kanankoipia nesteessä ja laita sitten
jääkaappiin marinoitumaan noin tunniksi.
2.
Aseta marinoituneet kanankoivet
uunipannuun ja kaada niiden päälle osa marinadista. Levitä hieman hunajaa
siveltimellä kanan pinnalle ja ripottele päälle myös hieman suolaa (jos et pidä
kovinkaan suolaisesta, voit jättää tekemättä tämän).
3.
Peitä pannu alumiinifoliolla ja paista 150 °C :ssa uunissa noin 40
minuuttia. Ota ulos, käännä koivet, hiero hunajalla ja suolalla, peitä foliolla
ja paista toiset 40 minuuttia.
4.
Kuumenna uuni 230 °C :een, poista alumiinifolio ja jätä, kunnes pinta saa
väriä (noin 15 minuuttia). Voit kastella niitä silloin tallöin marinadilla.
5.
Tarjoa esimerkiksi riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti