torstai 14. marraskuuta 2013

Rapeat uunihaudutetut kanankoivet


Oletko kyllästynyt mauttomiin kanankoipiin ? Ei hätää, tähän resptiin et tule pettymään. Itse en ole kovinkaan innoissani valmismarinoidusta kanasta, joten valmistan mielummin itse marinadin. Näin voin kontrolloidan siihen menevät aineet ja minimoida ylimääräiset myrkyt. Tämän reseptin onnistumisen takana piilee aasialaisvivahteiset maut ja koipien hauduttaminen uunissa pidemmän aikaa. Ai niin, ja vielä yksi juttu…mikään ei voita sormilla syömisen J !

3-4 annosta
8 kanankoipea
½ dl soijakastiketta
1 dl vettä
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa (+lisää siveltämiseen)
suolaa

1. Aseta kanankoivet astiaan. Hiero ne molemmin puolin suolalla ja lisää astiaan kaikki loputkin ainekset. Pyörittele kanankoipia nesteessä ja laita sitten jääkaappiin marinoitumaan noin tunniksi.

2.  Aseta marinoituneet kanankoivet uunipannuun ja kaada niiden päälle osa marinadista. Levitä hieman hunajaa siveltimellä kanan pinnalle ja ripottele päälle myös hieman suolaa (jos et pidä kovinkaan suolaisesta, voit jättää tekemättä tämän).

3. Peitä pannu alumiinifoliolla ja paista 150 °C :ssa uunissa noin 40 minuuttia. Ota ulos, käännä koivet, hiero hunajalla ja suolalla, peitä foliolla ja paista toiset 40 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 230 °C :een, poista alumiinifolio ja jätä, kunnes pinta saa väriä (noin 15 minuuttia). Voit kastella niitä silloin tallöin marinadilla.

5. Tarjoa esimerkiksi riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti