tiistai 26. marraskuuta 2013

Espanjalaiset uunimunat


Jääkaapin pohjalta löytyi useampi yksinäinen vihannes ja yritin keksiä jotain käyttötarkoitusta niille. Näin päädyin näihin espanjalaistyylisiin uunimuniin. Oli mukavan nopeaa valmistaa ja tässä ruoassa on tosiaan se hyvä puoli, että tähän voi käyttää kaikkea mitä jääkaappiin jää ylimääräiseksi. Minä en laittanut lihaa omaani, mutta esimerkiksi chorizo (espanjalainen makkara) sopisi mukaan hyvin. Bon apetito !

2 :een annokseen
4 kananmunaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 purjo
150 g sieniä
2 valkosipulinkynttä
1-2 dl tomaattisosetta
suolaa, pippuria
hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Paloittele kaikki vihannekset.

2. Paista pari minuuttia valkosipulisilppua ja paloiteltua purjoa hiemassa öljyssä. Lisää loputkin vihannekset sieniä lukuunottamatta. Paista niitä kunnes pehmenevät (ei liian kuumalla). Jos pannu on liian kuiva, voit lisätä öljyä (tai hieman vettä).

3. Paista sieniä erillisessä kuumassa pannussa parin minuutin ajan ja lisää sitten muiden vihannesten joukkoon ilman niiden jättämää lientä.

4. Lisää vihannesten sekaan tomaattisose ja mausta. Keitä vielä pari minuuttia ja siirrä sivuun.

5. Siirrä vihannekset kahden pienen uunipannun pohjalle ja riko molemman päälle kaksi munaa. Ripota vielä hieman suolaa ja pippuria sekä persiljaa munien päälle.

6. Paista 200 °C :ssa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.



2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä. On niin pirteät värit, ja väriä tähän vuodenaikaan kaivataan. Tällaista pitääkin tehdä.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) se on ihan totta..kaiken tämän harmauden keskelle tarvitaan vähän väriä!

    VastaaPoista