torstai 16. toukokuuta 2013

Helppo ja nopea paistettu riisiKun mulla on aikaa, voin viettää tuntikausia keittiössä huomaamatta ajankulua. Kun laitan ruokaa, olen erittäin keskittynyt ja en kestä sitä, että joku pyörii mun ympärillä. En ole yhtä keskittynyt edes opiskellessani. Olen ollut innostunut ruuanlaitosta jo 10-vuotiaasta asti ja olen usein harkinnut ravintola-alaa, mutta en ole uskaltanut lähteä sille polulle. Ravintola-alalla minua eniten häiritsee työtunnit…paljon ilta-ja viikonlopputöitä. Sen lisäksi, tämä on aika mies-valtainen ala…no, mutta se nyt ei minua varsinaisesti estä. En kylläkään ole vielä luopunut ajatuksesta…koskaan ei ole liian myöhäistä J
Niin, ja kun sitä aikaa taas ei ole tarpeeksi, niin tällaiset nopeat ruoat ovat oiva pelastus, mausta tinkimättä.

2-3 annosta
3 dl riisiä
n. 5 nakkia
pakastevihanneksia
suola, pippuri
1 tl curryjauhetta
1 tl chilitahnaa (tai jauhetta)
ruohosipulia

1. Keitä riisi vedessä. Siivilöi vesi pois ja anna riisin hieman kuivua.

2. Paista sillä aikaa vihannekset ja nakit. Laita sivuun odottamaan.

3. Kuumenna hieman öljyä pannulla ja paista riisiä, kunnes saa hieman väriä. Lisää sitten nakit (paloina), vihannekset ja mausteet. Lopuksi voit laittaa mukaan hienonnettua ruohosipulia, jos haluat.

5 kommenttia:

 1. Suosittelen myös kananmunia ja sitä kannattaa paistaa ennen riisiä. ;)
  Näyttää hyvältä toi annos! =D

  VastaaPoista
 2. Thänx :) harkitsin tosiaan kananmunan laittamista, mutta se sit kokonaan eksyi matkan varrella :D Ihanaa kun on oikea kokki, joka antaa neuvoja ja tarkistaa mut amatööriset virheet haha..kiitti :)
  Mä muuten kokeilin sitä sun antamaas lihan murentamissysteemiä..ruokasoodalla marinointia ja sit keittämistä, mut lihast tuli päin vastoin tosi kuivaa...varmaan mä tein jotain väärin :S

  VastaaPoista
 3. Mitä sä nyt höpiset amatööristä? Harjoitus tekee mestarin. ;D
  Jaahas, lihasta tuli kuivaa... :/ Keititkö kuinka kauan? Jos kananliha on kyseessä ja sitä keittää kauan niin en ihmettele yhtään jos siitä tuli kuivaa??

  VastaaPoista
 4. Joo, se oli kananlihaa. Keitin vaa joku 2-3 minuuttia mut sit viel jonku aikaa wokissa...varmaa mä jätin sen liian kauan.

  VastaaPoista
 5. Tarkoitus on kiehauttaa lihat poreilevassa kuumassa vedessä että ne ylimääräset mausteet lähtee pois ja sitten wokkaa lihat just ja just kypsäksi. Kokeile viel kerran jos ei onnistu niin kokeillaan sitten toista systeemi... ;)

  VastaaPoista