perjantai 19. heinäkuuta 2013

Raikas parmankinkku-fetasalaatti


Perheeni on valittanut, että lihotan heitä jälkiruuillani. Olen siis ollut nyt viikon tekemättä mitään makeata ja keskittänyt pikemminkin energiani vihanneksiin. Pikkuhiljaa alkaa kylläkin tuntua tarve tarttua vispilään ja sokerikulhoon. Tässä on nyt sitten kuitenkin yksi näistä kevyistä tämän viikon ruuista. Tein tälläisen raikkaan rukolasalaatin fetan ja parman kinkun kera. Lisäsin myös hieman eksoottisuutta paistetuilla persikkapaloilla. Oli loppujen lopuksi aika täyttävää…en edes tarvinnut jälkiruokaa jatkeeksi. Ja hei, ei hätää vaikka Suomen sää on hieman sateinen…ensi viikolle luvataan jälleen aurinkoa !

2 annosta
2 isoa kämmennellistä rukolaa
kirsikkatomaatteja
1 kämmenellinen kashewpähkinöitä
4 parman kinkkuviipaletta
1 persikka
pala fetaa
2 rkl balsamietikkaa
4 tl oliiviöljyä
suolaa

1. Leikkaa persikka viipaleiksi ja paista keskikuumalla grillipannulla (tai tavallisella) parisen minuuttia molemmin puolin. Laita sivuun jäähtymään.

2. Pese rukola. Aseta annoslautasten pohjalle rukola.

3. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja aseta rukolan päälle. Ripottele päälle oliiviöljy ja balsamietikka sekä suola (kaikkia maun mukaan).

4. Murenna päälle fetaa ja lisää myös pähkinät.

5. Rullaa parman kinkku viipaleet ja aseta esimerkiksi lautasen keskelle.

6. Asettele lopuksi persikkaviipaleet salaatin päälle. Ja valmista tuli !

4 kommenttia:

  1. ihanan näkösiä ruokia ja tosi hyvä blogi!(: liityin lukijaksi, kiva jos liittyisit munki blogiin jos tykkäät :)

    http://fromdaytoday-karo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tykkäät :) ja tervtuloa mukaan! Käväisempäs vastavisiitillä :)

    VastaaPoista
  3. Ai että kun näyttää maukkaalta! :)

    VastaaPoista