torstai 22. elokuuta 2013

Appelsiini-suklaa kääretorttu


Elämäni ensimmäinen kääretorttu tuli juuri tehtyä. Olipas mukavan helppoa valmistaa. Kääretortusta voi tehda vaikka minkälaisia versioita ja odotan jo innolla seuraavaa kokeilukertaa. Idean tällaiseen raidalliseen kääretorttuun sain KakkuKatrin sivulta : http://www.kakkukatri.com/2013/05/seepra-kaaretorttu.html . Katri käytti seepratortussaan soijajauhoja, mutta minulta ei sellaista löytynyt joten korvasin sen jauhetuilla kookoslastuilla (luin netistä, että soijajauhot voisi korvata kookosjauhoilla). Tämän lisäksi, käytin perunajauhojen sijaan Maizenaa, eli maissijauhoja. Peruajauholla ja maissijauholla pitäisi olla samantapainen käyttäytyminen ruoassa. Täytteeseen halusin ehdottomasti…mitä muutakaan kuin suklaata J olin kuullut, että suklaa ja appelsiini toimivat hyvin keskenään, joten valmistin hieman appelsiinimarmeladia, jota levitin levylle ennen suklaata. Toimivat tosiaan oikein hyvin keskenään !

Taikina
6 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl Maizenaa
¾ dl kookosjauhoja (tai jauhettuja kookoshiutaleita)
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl kaakaojauhetta
Suklaatäyte
2 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
Appelsiinimarmeladi
1 appelsiini
1/3 dl vettä tai appelsiinimehua
3 rkl hyytelösokeria

1. Valmista ensin appelsiinimarmeladi. Kuori appelsiini ja paloittele pieniksi paloiksi. Laita palat pieneen kasariin ja lisää sekaan mehu ja hyytelösokeri. Anna kiehua muutaman minuutin ja siirrä sitten sivuun jäähtymään.

2. Siirrytään sitten itse kääretorttuun. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi (kovahko vaahto). Siivilöi Maizena, kookosjauhe ja leivinjauhe munavaahtoon varovasti lastan avulla.

3. Ota sivuun noin ¼ taikinasta ja lisää siihen varovasti kaakaojauhe. Laita tämä kaakaoinen taikina pursotupussiin ja pursota raitoja leivinpaperille pelille (ks kuva). Kaada sitten tasaisesti raitojen päälle vaalea taikina.

4. Paista taikinaa 220 °C :ssa noin 10 minuuttia. Ota ulos ja anna jäähtyä hieman ennen täyttämistä.

5. Valmista nyt suklaatäyte. Vatkaa sokeri ja kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sulatettu suklaa joukkoon. Laita kylmään jähmettymään hieman.

6. Levitä torttulevyn päälle ensin kerros appelsiinimarmeladia ja sitten suklaatäytettä. Jätä tyhjää tilaa noin pari cm reunaan ylipursuamisen välttämiseksi. Kääri levy ja rullaa se alumiinifolion sisään. Laita jääkaappiin jähmettymään. Koristele sitten haluamallasi tavalla.




4 kommenttia:

  1. nääks mä oikein? onks torttulevy tahalteen tehty ohueksi vai sattunu "vahinkoa"? :)) oli pakko kysyy kun pisti heti silmiin... muuten näyttää ookoolta... :D

    VastaaPoista
  2. Oot tarkkasilmäinen :D Itse asiassa meiän pelti on epätasainen joten yhdestä päästä tuli ohuempi kuin toisesta. Täytyy ostaa uusi pelti :S

    VastaaPoista
  3. Onpas herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista