perjantai 22. helmikuuta 2013

Köyhät ritarit-rikkaaseen tapaan



Minä niin pidän tästä jälkiruuasta ! Ei se turhaan ole nimeään saanut, se tosiaan on halpaa ja hyvää. Kavereita tulossa kylään, mutta jääkaappi on pullollaan tyhjää ? Ei hätää, muutamalla perus-ruoka-aineella saa loihdittua oikein maittavan jälkiruoan hetkessä.
Ritareissa voi käyttää leipää tai pullaa. Itse käytin ihan tavallista vaaleaa kotitekoista leipää. Jos käytät pullaa, kannattaa varmaan tota maitoon lisättävän sokerin määrää hieman pienentää.
Voit tarjota ritarit esimerkiksi niinkuin minä tein, eli hillolla ja kermavaahdolla tai vaikkapa marjoilla, jäätelöllä tai siirapilla. Ei kyl millään meinannu onnistua tuo kermavaahdon tekeminen. Vaikka kuinka sitä vatkasin niin se ei ollenkaan halunnut kovettua. Aloitin jossain vaiheessa prosessin uudestaan ja laitoin ensin astian pakastimeen, koska se kuulemma auttaa tiivistymisprosessiin. Ja tällä kertaa se tosiaan toimi, mutta poikaystäväni sai tällä kertaa vatkata sillä mun lihasparat ei enää kestäny.


6 :lle henkilölle

6 leipäviipaletta (tai pullaviipaletta)
2 kananmunaa
1 ½ dl maitoa
½-1 dl sokeria (+ vaniljasokeria)
Voita paistamiseen
hillo+kermavaahto

1. Leikkasin leivästä paksuhkot leivänpalat ja leikkasin niiistä reunat pois, jotta tulisi pehmeämpi lopputulos.
2. Vatkaa munat maidon ja sokerin kanssa tasaiseksi seokseksi.
3. Kastele leivänpalat hyvin maitoseokseen ja laita paistumaan keskikuumaan pannuun. Ruskista paloja molemmin puolin.
4. Tarjoa esim. Hillon ja kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

  1. Köyhät ritarit on ihana herkku ja tuo mieleen muistot lapsuudesta :) Nykyisin ei paljon pullapaloja meidän kaapin pohjalla ole, joten ei tule spontaanisti tehtyä tätä. Ajatuksena on kuitenkin ollut pitkään, että tekisin tätä joku päivä :) Herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) joskus yksinkertaisimmat jälkiruoat ovat niitä parhaimpia. Itse kokeilin ihan tavallisella leivällä vaikka pelkäsinkin ettei siitä tulee ihan yhtä hyvää kuin pullalla, mutta kun lisää tarpeeksi sokeria niin ihan yhtä lopputulos tulee :) ei kun kokeilemaan, kun ensi kerralla jää leiväntähteitä.

    VastaaPoista