sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Passionjuustokakku




Tämä viikko on ollut valitettavasti vähän hiljainen blogin puolella, mutta tänään vihdoin löysin aikaa. Meillä on uusi keittiö ja olen aivan rakastunut siihen ! Se on ihanan tilava ja siinä on paljon työtilaa, mikä helpottaa huomattavasti ruoanlaittoa. Nyt ei ainakaan ole valittamisen varaa tilan puutteesta. Parasta on se, että tämä keittiö sopii myös videokuvaamiseen. Olen harkinnut videoiden tekemistä lähitulevaisuudessa, mutta sen suhteen on vielä muutamia kysymysmerkkejä. Ensinnäkin, minulla ei ole kuvaamisesta paljoonkaan tietoa ja toiseksi, pitäisi hankkia kamera. Kolmas ongelma on kieli. Minulla on nimittäin suomenkielinen ja ranskankielinen blogi, eikä aika millään tule riittämään videoiden vääntämiseen molemmilla kielillä. Ajattelin siis kompromissia..eli englanniksi…haha mutta uskallanko…en oo mikään huippu englannissa. No, pitää vielä miettiä tätä kaikkea.
Tänään valmistin tällaisen passionhedelmäisen juustokakun. Olen iso juustokakkufani ja ne on niin ihania, koska kun on oppinut muutamat perustekniikat, niin vain mielikuvitus on enää rajana. Tämä on helppo resepti, jonka kuka tahansa voi valmistaa. Nam nam J
 
Pohja
200 g Oreo-keksejä (tai Digestive-keksejä)
100 g voita

Kermajuustoseos
2 dl kermaviiliä
200 g Philadelphiaa
2 dl jauhosokeria
1 sitruunan mehu 
3 liivatelehteä

Kiille
5 passionhedelmää
2 liivatelehteä

1. Raapusta pienen veitsen avulla Oreo-kekseistä sisus pois. Murskaa siiten keksit (laita ne pakastipussiin ja murskaa kaulimen avulla). Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon.

2. Vuoraa irtovuoan pohja (vuoka n. 25 cm läpimitta) leivinpaperilla ja kiinnitä rinkula sitten ympärille. Aseta keksimurskaseos tasaisesti vuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa 180 °C :ssa 10 min ajan. Anna sitten jäähtyä.

3. Valmista juustotäyte. Vatkaa keskenään kermaviili, Philadelphia ja jauhosokeri. Liuota liivatelehdet noin 10 min ajan kylmässä vedessä. Kuumenna mikrossa puristettu sitruunanmehu + appelsiinimehu. Ota liivatelehdet ulos vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Liuota ne sitten mehun joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita mehu juustoseokseen ja tämä sitten tasaisesti keksipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa, noin 3 h.

4. Laita siivilä kulhon päälle. Lusikoi passionhedelmien sisus siivilään. Anna mehun tippua kulhoon ja auta prosessia lusikan avulla. Ota kakku ulos jääkaapista, kun se on jähmettynyt. Ripota kakun pinnalle osa hedelmien siemenistä. Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna passionhedelmämehu ja liuota liivatelehdet siihen. Levitä mehu kakun pinnalle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ole varovainen irrottaessasi vuoan reunan kakun ympäriltä…voit ensin veitsellä irrottaa kakun reunoista.

3 kommenttia:

  1. Voi kun on kaunis kakku! Tämä pitää lisätä itselle suosikkeihin, sillä haluan ehdottomasti tehdä tätä joskus! Varmasti on myös hyvä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) oli kyllä todella hyvää ja helppoa valmistaa. Kerrohan sitten, että miten meni, kun kokeilet tätä :)

    VastaaPoista