keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pääsiäis-kookoscupcakes




Hyvää pääsiäistä ! Söittekös paljon suklaamunia ? Kaupassa kun pyörii näkee kaiken maailman merkkisiä ja kokoisia pääsiäismunia, mutta kaikki tuntuu niin kaupalliselta, että ei edes tee mieli niitä ostaa. Meillä on jokavuotinen traditio, jossa maalaamme perheen kesken kananmunia, mutta tänä vuonna se jäi väliin sillä en viettänyt pääsiäistä kotona. En kuitenkaan onnistunut olemaan kokonaan poissa keittiöstä vaan tein tälläisiä pääsiäishenkisiä kuppikakkuja. Tuo kuorrutus on vihreää, mutta kuvissa valaistuksen takia, se valitettavasti näyttää sinertävältä. Ei mitään laihdutusruokaa, mutta maistamisen arvoista kuitenkin J

8 kpl
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
80 g voita
1 dl kookosmaitoa
¾ dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2½-3 dl vehnäjauhoja
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa

Kuorrutus
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g jauhosokeria
1 rkl sitruunamehua
50 g voita
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä (tai keltaista ja sinistä sekoitettuna, niinkun minä tein)
pieniä suklaamunia

1. Vatkaa keskenään munat ja sokerit. Sulata voi ja lisää se seokseen. Vatkaa sitten loputkin ainekset sekaan hyvin sekoittaen. Taikinan kuuluu olla melko löysähköä.

2. Aseta muffinssivuoan reikiin paperivuoat. Lusikoi jokaisen vuoan pohjalle taikinaa ¾ tilasta.

3. Paista uunin keskitasolla 200°C :ssa noin 15 minuutin ajan. Anna  jäähtyä.

4. Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää sitruunamehu ja väri. Vatkaa lopuksi joukkoon sokeri (kaada sokeri siivilän läpi). Koristele jäähtyneet kuppikakut kuorrutteella ja pienillä suklaamunilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti