sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Pitaleivät ja meksikolainen revitty liha-täyte


Tällä viikolla olen urheillut joka ikinen päivä. Olen käynyt salilla, aerobik-tunneilla, juoksemassa ja pyöräilemässä. Oli mahtavaa pitkästä aikaa taas pyöräillä. Oli vähän kömpelö olo alussa…tuntu etten osaa enää pitää pyörää suorassa linjassa. Nyt on lihakset ihan jäykkinä ja pitäisi varmaan rauhoittua pariksi päiväksi.
Teki mieli jonkunlaista kotitekoista « roskaruokaa » ja tuli laitettua pitaleipiä. Niitä on niin helppo laittaa ja ei ole mitään parempaa kuin se, kun koti tuoksuu tuoreelle leivälle. Sitä paitsi taikinan vaivaaminen kasvattaa lihaksia. Pitat voi syödä vaikka millä lisukkeella (esim feta-tomaatti), mutta tänään päädyin tällaiseen miehekkään lihaiseen lopputulokseen.

Pitaleivät (10 kpl)
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
6-7 dl vehnäjauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta hyvin. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 min ajan.
2. Jaa taikina noin 10 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat littaniksi ympyröiksi. Anna niiden kohota leivinpaperin päällä uunipellillä. Paista 250 °C :ssa noin 8-10 minuuttia.

Meksikolainen lihatäyte
n. 700 g uunipossupala
purkki tomaattimurskaa
1-2 dl vettä
Suola, pippuri
1 tl hunajaa
1 tl chilijauhetta
1 dl maissia
1 tl sokeria
2 rkl Worcestershire-kastiketta
lihaliemikuutio

1. Voitele lihapaisti öljyllä ja suolalla. Laita se sitten uuniin n. 3 tunniksi 100 °C :een. Ota paisti sen jälkeen hetkeksi pois uunista ja voitele se hunajalla. Nosta uunin lämpötilaa 180 °C :een. Jätä kunnes lihan pinta ruskistuu. Ota sitten liha ulos ja anna hetken jäähtyä. Revi se sitten haarukalla.
2. Laita revityt lihapalat paistinpannuun. Lisää hieman öljyä ja tomaattisose. Lisää loputkin aineet. Anna keittyä muutaman minuutin ajan.
3. Tarjoa pitaleipien sisällä.

2 kommenttia: