keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Tartine's Brownies-kun suklaanhimo iskee


Suklaapatukat, suklaalevyt, konvehdit, vanukkaat, souklaa-mousse…suklaa on ikuinen heikkouteni. Minulla on suklaan kanssa viha-rakkaus-suhde sillä siitä tulee eufoorinen maku suuhun, mutta samalla, juuri tämän ihanan maun takia, siitä tulee kuin huume. Ja ei mikään ihme, tutkimusten mukaan, suklaa nostaa aivojen serotoniinin määrää, eli onnellisuuden tunnetta. Niin ja ei siinä kaikki : tumma suklaa sisältää myös antidioksidantteja, magnesiumia, sinkkiä ja C-vitamiinia ja auttaa alentamaan verenpainetta. Miten mahtava keksintö J Kuin vain nyt muistaisi, että kohtuus kaikella..
Jatkossa tulen varmasti postaamaan paljon lisää suklaa-reseptejä. Kertokaa, jos teillä on jotain toiveita. Tällä kertaa vuorossa on Tartine’s Brownie, joka on adaptaationi « Tartine »-reseptikirjasta (http://www.amazon.com/gp/product/0811851508?ie=UTF8&tag=nospeeff-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=0811851508).Brownie-reseptejä on vaikka miten paljon, muttä tästä tulee niin ihanan suklaista ja pehmeää sisältä, mutta rapeaa ulkoa. Täydellistä.

Hyviä makuhetkiä !

150 g voita
500 g tummaa suklaata
2 dl jauhoja
5 kananmunaa
4 dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria

1. Kuumenna uuni 180 °C :een. Voitele noin 20x30 cm uunipannun pohja ja reunat öljyllä.
2. Sulata voi. Lisää suklaa kuumaan voisulaan (palasina). Jos suklaa ei sula kokonaan, kuumenna vielä vähän aikaa (esim mikrossa). Sekoita hyvin ja jätä sivuun jäähtymään.
3. Sekoita keskenään munat, sokeri, suola ja vanilja. Vatkaa, kunnes seos paksuuntuu ja vaalenee. Kaada suklaaseos mukaan varovasti spatulalla sekoittaen. Lisää jauhot nopeasti mutta hellästi, jotta munissa oleva ilma ei pääse karkaamaan.
4. Kaada seos uunipannuun. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta alkaa halkeilla.
5. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten sopivan kokoisiksi neliöiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti