Pohja :
100
g voita
1
muna
2
½ dl vehnäjauhoja
1
dl kaurahiutaleita
1
tl leivinjauhetta
Täyte :
2
dl kermaviiliä
1
muna
1
dl sokeria
1
rkl vaniljasokeria
3
dl marjoja
2
tl perunajauhoja
1.
Vatkaa voi ja sokeri keskenään, kunnes hieman vaahtoutuvat. Lisää muna ja
kuivat aineet.
2.
Levitä taikina voidellun (n. halkaisijaltaan 30 cm) piirakkavuoan pohjalle ja
seinämille.
3.
Valmista täyte. Sekoita kermaviiliin muna ja sokerit.
4.
Levitä marjat pohjan päälle ja ripottele perunajauhot marjojen päälle (imemään
liikanesteen pois).
5.
Kaada marjojen päälle tasaisesti kermaviiliseos.
6.
Kypsennä piirakkaa 200 °C :ssa noin 30 minuutin ajan, kunnes rahkaseos on
kiinteää ja reuna on saanut hienon vaaleanruskean sävyn.
![]() |
Piti nyt tämäkin sitten laittaa haha |
Good Job Betti! Näyttää kyllä herkulliselta! =)
VastaaPoistaKiitos Thinh :) oli tosi hyvää..kannattaa kokeilla ;)
VastaaPoistai will ;) mut taidan odottaa tuoreita mustikoita kesällä, eihän täs oo enää kauan.. =))
PoistaHahah joo kannattaa olla positiivinen :D
PoistaVery good and interesting blog!
VastaaPoistaBettina - Good luck!
Ja odotamme uusia reseptejä!
Vitaly ja Svetlana
Kiitos :) kiva kun tykkäätte! Uusia reseptejä tulee joka viikko :)
VastaaPoistaMama, cat de bine arata! :/
VastaaPoistaMersi Cristi :) mama cît de bun era haha
PoistaTe cred. :( Poate faci asa ceva si cand vii in Romania. :))
PoistaO sa va fac da ca sînteti cuminti :D
PoistaMustikka ei sovi tuohon täytteeseen tätä ole tehnyt jo 70-luvulta punaviinimarjoista. Kiitos erityisesti sillä kaurahiutaleet tekevät piirakasta loistavan. Valitkaa marjaksi puolukka punaherukka tai karviainen. Vaikka blogi ei ole päivittynyt saattavat muutkin täältä poimia ohjeita. Vanhanohjeeni jätin ja siirryin tähän kiitos!
PoistaKomppaan edellistä valitse marjoiksi lievästi happamia, tulee aivan loistavaa.
VastaaPoistaAivan luotto ohjeeni, toki muilla marjoilla kuin mustikalla. Välillä hedelmiä mitä milloinkin. Täältä löytyy varmasti resepti. Toivottavasti Bettinalle kuuluu hyvää.
VastaaPoista