keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Suklaa-vadelmamoussekakku


 Viime lauantaina menimme eräisiin synttärijuhliin ja lupauduin tekemään sinne kakun. En ole ikinä ollut mikään erityinen kakkujen ystävä, joten pelkäsin aika lailla, että se menee ihan mönkään ja, että juhlissa ei tule olemaan kakkua. Olin melkein yllättynyt kun mikään ei mennytkään pieleen. En pidä kermakakuista, joten päätin kokeilla ganache-päällistä moussekakkua. Kakun ulkonäössä voisi olla vähän hienovaraisempi, mutta muuten siitä tuli oikein hyvä ja menestyksellinen.

Jos blogini kiinnostaa teitä, muistakaa, että voitte kommentoida ja kirjoittautua lukijaksi (sivun oikeassa reunassa olevasta palkista). Olisi kiva saada hieman palautetta, ettei tuntuisi siltä, kun puhuisi yksin täällä. Kertokaa ihmeessä mielipiteitä, vinkkejä ja kysymyksiä.
Ja ei muuta kuin, bon appétit !

Pohja :
250 g Digestive-keksejä
100 g voita
Suklaamousse :
220 g tummaa suklaata
2½ dl kuohukermaa (tai kermaviiliä)
200 g Philadelphiaa (tai muuta tuorejuustoa)
¾ dl tomusokeria
½ dl marjamehua
2 liivatelehteä
Vadelmamousse :
2½ dl kuohukermaa (tai kermaviiliä)
200 g Philadelphiaa (tai muuta tuorejuustoa)
3-4 dl vadelmia (pakastettuja)
¾ dl tomusokeria
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä
Ganache :
300 g kermaa
300 g tummaa suklaata
15 g voita

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat öljyllä.

2. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskan sekaan. Painele seos vuoan pohjaan. Laita vuoka jääkaappiin.

3. Valmista suklaamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen linkoamaan. Vaahdota kerma, mutta jätä se melko pehmeäksi. Sulata suklaa ja sekoita kerman joukkoon. Lisää seokseen myös tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna mehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada mehu kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

4. Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet linkoamaan. Vaahdota kerma. Survo marjat ja lisää ne ja sokeri tuorejuuston joukkoon. Sekoita tämä sitten kerman joukkoon. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada kerman joukkoon samalla sekoittaen. Lisää seos hyytyneen suklaamoussen päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään.

5. Laita kakku pakastimeen noin 1-2 h ennen ganachen levittämistä (jotta se ei sula ganachen kuumuuden johdosta). Sekoita ganachea varten suklaa (paloina) ja voi kiehautetun kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Ota kakku pakastimesta ja lämmitä käsillä rengasta, jotta irtoaa paremmin. Irrota reuna varovasti, veitsellä auttaen jos tarvetta. Siirrä kakku ritilälle ja kaada ganache-kuorrutus päälle. Levitä lastan avulla ganache tasaisesti kaikkialle. Jos haluat, koristele kakku samantien, ennen kuin kuorrutus kuivuu.


2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Onks toi vadelmamousse tarkotuksella ton näkönen? Ihmettelin vaa kun suklaamousse näyttää sileämmältä kun vadelmamoussea... =D Koristelu yksinkertanen mutta hieno! =)

    VastaaPoista
  2. Hahha kiitos :) joo, toi vadelmamousse on vähän sottasemman näköinen sen takii, että siinä on vielä niitä isompia vadelman-paloja. En valitettavasti oo vielä kakkuekspertti, mutta parempaan päin mennään :) Kiitos kommentista Tini :)

    VastaaPoista