n. 10 annosta
2 kesäkurpitsaa
3 purjoa
1 sipuli
n. 50 g voita
1½ l vettä
2 liemikuutiota (kana tai kasvis)
3 munankeltuaista
juustoraaste (esim.parmesaani)
suola, pippuri
(basilikanlehtiä)
1. Leikkaa sipuli ja vihannekset
viipaleiksi (ei tarvitse olla pieniä).
2. Sulata voi kattilassa ja paista
vihanneksia siinä muutaman minuutin. Lisää voita, jos vihannekset tarttuvat
pohjaan.
3. Kaada vesi vihannesten päälle
ja lisää joukkoon liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes vihannekset ovat pehmeitä
(n. 15-20 min). Ota kattila pois liedeltä. Miksaa vihannekset tasaiseksi
soseeksi.
4. Vatkaa kulhossa
munankeltuaiset, suola (n.1-2 tl) ja pippuri. Lisää siihen hieman keittoa ja
sekoita. Lisää tämä seos vähitellen keittoon samalla sekoittaen. Laita joukkoon
myös parmesaaniraastetta haluamasi verran ja itse laitoin myös
basilikansilppua, kun sitä sattui kotona olemaan. Sekoita hyvin ja tarkista
vielä maku. Lisää tarvittaessa vielä suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti