sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Paneroidut jättikatkaravut ja tulinen majoneesi
Talvelle ei näy loppua. Juuri kun ehdin luulla, että kevät on tulossa, maa täyttyy taas lumesta. Kyllä mä rakastan näitä ihanan puhtaita, valkoisia maisemia, mutta alkaa vaan olla niiin ikävä kesää ! Piristykseksi tälle kylmälle päivälle tein paistettuja jättikatkarapuja ja tulista majoneesia. Majoneesin tulisuutta voitte säädellä oman maun mukaan, mutta itse pidän siitä kun ruoka on HOT HOT HOT ! Kotona me ei olla koskaan varsinaisesti syöty tulista ruokaa, mutta vasta isompana tutustuin tähän jännittävään makuun. Tuntee, että elää kun syö tulista ruokaa…se ei ainakaan jätä kylmäksi. Ja kesä tuntuu olavan hieman lähempänä.

4 :lle henkilölle
n. 20 jättikatkarapua
2 dl korppujauhoja
1 tl chilijauhetta
suola, pippuri
2 dl vehnäjauhoja
1 muna
Majoneesi :
Kuppi majoneesia
½-1 tl chilitahnaa
suola, pippuri
2 tl sitruunamehua

1. Sekoita korppujauhot, chilijauhe, suola ja pippuri keskenään.

2. Kuori jättikatkaravut (jätä häntä) ja pyörittele ne jauhoissa. Kasta ne sitten vatkattuun kananmunaan ja lopuksi pyörittele korppujauhoissa.

3. Kuumenna paistinpannussa öljyä (n. 2 cm). Tiedät, että öljy on tarpeeksi kuumaa silloin kun laitat siihen pienen palan leipää ja se rupee poreilee. Paista jättikatkarapuja noin 2 minuuttia molemmin puolin. Laita ne sitten talouspaperille imemään ylimääräisen öljyn pois.

4. Valmista majoneesi. Laita kuppiin majoneesia, chilitahnaa, suolaa, pippuria ja sitruunakastiketta ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa katkarapujen kera.

2 kommenttia:

  1. Nams, kuulostaa hirmu hyvältä! En vaan voi syödä rapuja tai mitään merenelävää niin onko mitään ehdotuksia millä noi ravut vois korvata? :)

    T.Iida

    VastaaPoista
  2. Joo muistan ku kerroit sillon ku kävitte tääl meillä ettet voi syödä mitään merestä tulevaa. No ainakin kanalla vois mun mielestä korvata...vois leikata sellaisia 2x5cm suikaleita. Onnea yritykseen :)

    VastaaPoista