sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kanankoivet ratatouillen seuraksi


Tämä viikonloppu meni aika lailla ruoanlaiton merkeissä. Minulla on nyt useampi resepti odotuslistalla blogia varten. Lauantaina valmistin mousse-kakun eräitä synttäreitä varten ja siihen menikin melkein koko päivä. Lupasin myös ystävälleni postata ratatouille-reseptin…joten tässä se nyt tulee J Ratatouille on siis alunperin ranskalainen kasvispata. Itse pidän tästä ruuasta siksi, että siihen voi käyttää vaikka miten paljon kasviksia ja tuntuu siltä kun « 5 hedelmää ja kasvista päivässä » tulisi toteutettua jo tässä yhdessä ruokalajissa. Päätin jäädä tälle terveelliselle linjalle ja tarjota ratatouillen seurana kanaa. Tuli ihanan värikäs lounas…tai siis, minun kohdallani pikemminkin myöhäinen illallinen (syötiin vasta 10 illalla).

4 annosta
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
2 salottisipulia (tai 1 normaali sipuli)
1 valkosipulinkynsi
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
suola, pippuri
timjami
8 kanankoipea
oliiviöljyä
paprikajauhetta
kuivia yrttejä (esim. rosmariini ja persilja)

1. Aseta kanankoivet uunipannuun. Hiero ne oliiviöljyllä, suolalla (n. 1 tl), pippurilla, paprikajauheella ja yrteillä. Laita paistumaan 200 asteiseen uuniin noin 30 min ajaksi.

2. Leikkaa kaikki vihannekset pieniksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljyä paistinpannussa ja laita kaikki vihannekset paistumaan keskilämmöllä noin 10-15 min ajaksi, kunnes ne ovat pehmenneet. Helppoa ja nopeaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti