maanantai 11. maaliskuuta 2013

Marjapiirakka




Ulkomailla asuessa tulee usein Suomea ikävä. Olin nostalgisella tuulella ja tarkoitus oli tehdä ihan perinteistä mustikkapiirakkaa…ensimmäisessä kaupassa :ei mustikoita, toisessa kaupassa :ei myöskään mustikoita. Jouduin siis tyytymään pakastemarjasekoitukseen. Piirakasta tuli itse asiassa vielä parempaa kuin pelkillä mustikoilla valmistettuna. Siinä olevat viinimarjat antoivat hieman hapahkon maun, joka sopi oikein hyvin vastapainoksi makealle rahkatäytteelle. Molemmat piirakat katosivat samana päivänä…siis ihan oikeasti katosivat !

Pohja :
100 g voita
¾ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte :
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl  marjoja
2 tl perunajauhoja

1. Vatkaa voi ja sokeri keskenään, kunnes hieman vaahtoutuvat. Lisää muna ja kuivat aineet.
2. Levitä taikina voidellun (n. halkaisijaltaan 30 cm) piirakkavuoan pohjalle ja seinämille.
3. Valmista täyte. Sekoita kermaviiliin muna ja sokerit.
4. Levitä marjat pohjan päälle ja ripottele perunajauhot marjojen päälle (imemään liikanesteen pois).
5. Kaada marjojen päälle tasaisesti kermaviiliseos.
6. Kypsennä piirakkaa 200 °C :ssa noin 30 minuutin ajan, kunnes rahkaseos on kiinteää ja reuna on saanut hienon vaaleanruskean sävyn.


Piti nyt tämäkin sitten laittaa haha

12 kommenttia:

  1. Good Job Betti! Näyttää kyllä herkulliselta! =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Thinh :) oli tosi hyvää..kannattaa kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. i will ;) mut taidan odottaa tuoreita mustikoita kesällä, eihän täs oo enää kauan.. =))

      Poista
    2. Hahah joo kannattaa olla positiivinen :D

      Poista
  3. Very good and interesting blog!
    Bettina - Good luck!
    Ja odotamme uusia reseptejä!
    Vitaly ja Svetlana

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) kiva kun tykkäätte! Uusia reseptejä tulee joka viikko :)

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Mersi Cristi :) mama cît de bun era haha

      Poista
    2. Te cred. :( Poate faci asa ceva si cand vii in Romania. :))

      Poista
    3. Mustikka ei sovi tuohon täytteeseen tätä ole tehnyt jo 70-luvulta punaviinimarjoista. Kiitos erityisesti sillä kaurahiutaleet tekevät piirakasta loistavan. Valitkaa marjaksi puolukka punaherukka tai karviainen. Vaikka blogi ei ole päivittynyt saattavat muutkin täältä poimia ohjeita. Vanhanohjeeni jätin ja siirryin tähän kiitos!

      Poista
  6. Komppaan edellistä valitse marjoiksi lievästi happamia, tulee aivan loistavaa.

    VastaaPoista