Ihanaa, kesä on vihdoin tulossa !
Vuoden ensimmäiset auringon-otot on otettu ja nyt kehtaa sitten vihdoin laittaa
hameenkin päälle. Tekisi niin mieli lähtee jonnekin etelään matkalle, mutta
tänä kesänä on niin paljon koulutöitä etten varmaankaan ehdi lähteä yhtään
minnekään. Suomeakin on sen verran ikävä, että olisin iloinen jo
Suomen-matkastakin J Suomen kesässä parasta on
ehdottomasti luonnon paljous ja vihreys, järvessä uiminen, sauna (saunakaljaa
en maininnut sillä se ei ole ihan mun juttu) ja makkaran paisto haha. Ei voi
mitään, mistään muualta ei vaan yksinkertaisesti löydä samaa kesätunnelmaa.
Nyt tuli kylläkin laitettua vähän
talvista ruokaa, mutta kun olen jo niin pitkään halunnut kokeilla tällaista
reseptiä. Murean lihan salaisuus on kärsivällisyys…mitä enemmän lihan antaa
hautua, sen parempaa siitä tulee. Minä jätin sen noin kolmeksi tunniksi ja tosi
hyvää tuli. Lihan tarjosin röstiperunoiden kera. Röstiperunat voi paistaa
pannulla, mutta itse tein ne uunissa turhan rasvan välttämiseksi. Kannattaa
kokeilla.
2 henkilölle
2 karitsanpotkaa
n. ½ l punaviiniä
3 dl lihalientä
2 dl tomaattimurskaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
kämmennellinen pieniä
salottisipuleja
3
porkkanaa
muutama
timjaminoksa
1
tl rosmariinia
1
laakerinlehti
1
rkl hunajaa
1
rkl ruskeaa sokeria
1
chili
2
tähtianista
3
neilikkaa
persiljasilppua
1.
Kuumenna isossa teflonkattilassa muutama rkl öljyä. Ruskista lihapaloja
kaikilta puolista. Suolaa ja pippuroi lihat. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli
sekä kokonaiset kuoritut salottisipulit ja paloiteltu chili. Ruskista niitä
hieman.
2. Kaada
päälle nesteet niin, että liha peittyy lähes kokonaan. Lisää kaikki loputkin
aineet paitsi ei vielä porkkanapalat eikä persiljasilppu.
3. Anna
hautua n. 3 h (pienellä lämmöllä). Kun jäljelle jää noin 1 h, lisää
porkkanapalat. Lisää ihan lopussa persiljasilppu ja jätä osa koristeluun.
Perunarösti kahdelle
n. 200 g
jauhoisia perunoita
20 g
voisulaa
1 muna
suolaa,
pippuria
n. 1 dl
juustoraastetta
1. Kuori
ja raasta perunat (raastimen suurimman reiän puolella). Aseta perunaraaste
puhtaan kankaanpalan keskelle ja purista kankaan avulla raasteesta pois
ylimääräinen neste.
2. Laita
raaste astiaan ja sekoita kaikki loputkin ainekset mukaan.
3.
Muotoile seos noin neljään pihvin muotoiseen osaan ja paista öljyssä teflonpannulla,
kunnes ruskistuvat. Voit myös tehdä niin kuin minä, eli muodosta seoksesta
neljä pihviä uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista uunissa 190 °C :ssa
noin 30-40 min, kunnes saavat ruskistuneen, rapean pinnan.
looks delicious!!!!
VastaaPoistaThanxxx :) kiva kun jaksat aina kommentoida..I appreciate :)
VastaaPoistamenee hukkaan jos kukaan ei kommentoi.. ;)
VastaaPoista