sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Royal suklaakakku vadelmatäytteellä



Kuten olen jo ennen maininnut, en ole iso kakku-asiantuntija, joten tänä viikonloppuna halusin parannella kakku-taitojani. Olin hyvin tyytyväinen lopputulokseen, sillä kakusta tuli ihanan suklaisa, mutta ei ällöttävän makea. Vadelmatäyte toi hienon lisämaun suklaan joukkoon ja lievensi makeutta. Tämän lisäksi olin hyvin onnellinen, sillä onnistuin vihdoin tekemään kunnollisen karamellin ja sillä noita sokeikoristeita. Olen jo muutamaan otteeseen kokeillut sulattaa sokeria, mutta joka kerralla siitä tuli liian kitkerän makuista ja onnistuin aina polttamaan käteni. Täytyy tosiaan olla todella varovainen sulaa sokeria käsitellessä, sillä se on erittäin kuumaa. Jos sitä tippuu iholle, ei saa missään nimessä yrittää irrottaa sitä. Opin, että karamellin salaisuus on matala lämpötila ja heti kun sokeri on sulanut, täytyy se ottaa pois liedeltä, ettei tule kitkerää makua. Jos joku on kiinnostunut, voin tehdä postauksen sokerikoristeista.

Suklaakakku
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 ½ dl voimakasta kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 munaa
1 dl öljyä
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

1. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.

2. Lisää kuvien aineiden sekaan loput aineet ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.

3. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada sitten seos vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min (niin, että kakku on jähmettynyt). Anna jäähtyä ja leikkaa sitten kakku poikittain kahdeksi tai kolmeksi kerrokseksi.

Vadelmatäyte
2 dl kermaa
1 dl sokeria
60 g voita
200 g kermajuustoa
200 g tomusokeria
vadelmia (mieluiten tuoreita, mutta pakastetutkin käy)

1. Vatkaa kylmä kerma sokerin kera kovaksi vaahdoksi.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista. Lisää pikkuhiljaa tomusokeri joukkoon. Sekoita siiten seos kermavaahdon joukkoon. Sekoita lopuksi vadelmat varovasti joukkoon.

3. Täytä kakun välit kermaseoksella.

Kiiltävä suklaa-ganache
2 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
10 g voita
4 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Kiehauta kerma ja sulata voi ja suklaapalat siinä.

3. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne ganacheen. Anna hieman jäähtyä ja kaada ganache tasaisesti kakun päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään ja sitten NAUTI !


6 kommenttia:

  1. uuuuuuuuuuuuuuuh!!!! very very nice!!!! jäikö mulle mitään?? :D :D

    VastaaPoista
  2. Thänks :D jäi paljonkin..kun en itse hirveesti kakuista välitä niin sen syôminen jää muille. Lähetän sulle palan paketissa :P

    VastaaPoista
  3. joko lähetit? :D samat sanat, kakut ei yleensä himota paljon, mut tää sun tekemä kakku tekis kyl mieli maistaa. ^_^

    VastaaPoista
  4. Jooo....tais se paketti eksyy matkalla :D parempi tuuri ensi kerralla hhaah

    VastaaPoista
  5. Törkeää postailla tällaisia suklaaohjeita kun mulla ei just ja nyt heti ole täällä saatavilla suklaakakkua!! Näyttää aivan ihanalta, olet tosi taitava :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos :) minulla ainakin on aina kaapissa taloussuklaata..kun sitä ei koskaan tiedä, että milloin suklaanhimo iskee, niin saa sitten helposti väännettyä esimerkiksi suklaakeksejä tai brownie:ta.

    VastaaPoista